USA med eget datalagringsdirektiv
Teknofil

USA med eget datalagringsdirektiv

Her i Norge har det lenge pågått store diskusjoner rundt EUs datalagringsdirektiv. Ifølge dette direktivet skal teleleverandørene lagre data om hvordan du benytter mobiler og internett. USA vil nå opprette en lignende registrering.

Skal bekjempe barnemisbruk
I et lovforslag som ble lagt frem forrige uke foreslår amerikanske politikere at nettleverandører må lagre informasjonen om sine kunders nettbruk i opp til to år. Forslaget ble lagt frem av de republikanske politikerne John Cornyn og Lamar Smith. De begrunner forslaget som et ledd i kampen mot overgrep mot barn.

- Internetts natur gir muligheten til en form for anonymitet som har åpnet dørene for alle kriminelle som ønsker å skade uskyldige barn, sa Cornyn på en pressekonferanse ifølge Cnet News.

EUs datalagringsdirektiv som har blitt diskutert her i Norge var i utgangspunktet ment å skulle stanse terrorisme. Senere har derimot forkjemperne for direktivet valgt å fokusere mer på kampen mot barnepornografi også her.

Underholdningsbransjens ønske
Kritikere i USA påstår derimot at det slett ikke er overgrep mot barn den nye loven skal stanse. De mener det er underholdningsbransjen som har presset frem loven. Ved hjelp av de lagrede opplysningene vil mange nettbrukere risikere store søksmål.

- Denne loven skaper en ny risiko for nettbrukere og setter dem i fare for fremtidige søksmål. Det er en forferdelig idé, sier sjef i organisasjonen Electronic Privacy Information Centre, Marc Rotenberg, ifølge Cnet.

Han frykter at opplysningene som lagres vil kunne medføre langt mindre frihet på nett enn det vi har i dag.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen