Ikke samtaler, men gjerne SMS. Lovforslaget HANG UP går i motsatt retning av europeiske regler. (Foto: Jim Lopes / Istockphoto)

USA forbyr mobilsnakk på fly

Mens europeiske land og flyselskap nå planlegger frislipp av mobiltelefoner på fly, vil politikerne i USA nå totalforby mobiltelefonsamtaler på fly. Bakgrunnen skal ikke være kamp mot terrorisme, men skåning av medpassasjerer og å forhindre at flyselskapene finner nok en inntektskilde som går ut over reisekomforten.

– Ikke forstyrr hele kabinen

– Publikum vil ikke utsettes for mobilsnakk på en allerede stressende flytur, sier Peter DeFazio, en av representantene bak lovforslaget i Representantenes hus.

– Mobilbrukere skal ikke ha muligheten til å forstyrre en hel flykabin, spesielt når medpassasjerer ikke har noe annet valg enn å sitte og overhøre samtalen, sier John Duncan, en annen representant.

Lovforslaget HANG UP, eller Halting Airplane Noise to Give Us Peace Act, vil til gjengjeld åpne for bruk av datatrafikk og tekstmeldinger. Ironisk nok vil ikke lovforslaget påvirke bruken av betaltelefoner som er fastmontert i flyene. Det er ventet at lovforslaget vil gå igjennom.

(Kilde: Vnunet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen