USA får mobil Wimax

Wimax, som er arvtakeren til dagens Wi-Fi-teknologi, er foreløpig ikke vanlig i hvermansens mobiltelefon. Men i USA kan mobil Wimax fort få vind i seilene, når landets tredje største mobiloperatør, Sprint Nextel, nå satser på teknologien.

Allerede til jul kan amerikanske mobilbrukere nyte godt av Wimax, takket være et samarbeid mellom Sprint, Intel, Motorola og Samsung. I tillegg til det mobile samarbeidet samarbeider selskapene også om å lage en spesialtilpasset bærbar PC, skriver Computerworld.

Sprint Nextels mobile Wimax-nett vil kunne oppnå datahastigheter på mellom to og fire Mbps, noe som tilsvarer farten i vanlige bredbåndslinjer. Du kan lese mer om detaljene rundt Wimax-utviklingen i saken "Mobil Wimax er klar".

Må ha Wimax-mobil
Men for å kunne benytte deg av operatørens kommende Wimax-tilbud, må du ha en mobiltelefon med støtte for Wimax-teknologien. Foreløpig er det særdeles få mobiltelefoner som har støtte for Wimax.

- Vi tilbyr allerede musikk- og videotjenester på 3g, men teknologien gir oss ikke den lønnsomheten vi krever. Wimax leverer fire ganger så høy kapasitet til en tiendedel av kostnadene for 3g, sier teknisk sjef i Sprint Nextel, Barry West, til IDG.

I følge West skal Sprint Nextel kunne tilby én GB data til under $20, eller drøye 120 kroner i måneden. Og med tanke på at selskapet har over hundre millioner kunder i USA, er utsiktene til stede for å tjene en slant eller to.

(Kilder: Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen