USA elsker Sanyo

Etter en noe treg start, har USA nå slupper mobiltelefonien inn i de tusen hjem, og nasjonens innbyggere kan velge og vrake mellom en rekke mobilprodusenter når de skal handle seg ny telefon. Men smaken er som baken når amerikanerne peker ut sine favorittmobiler, skal vi tro en fersk undersøkelse.

Undersøkelsen som nylig ble gjennomført i USA, heter Wireless Mobile Phone Evaluation Study, og gjennomføres av J.D. Power and Associates. Den samme undersøkelsen har blitt foretatt en rekke år på rad, og i år deltok 18 740 mobilbrukere.

I undersøkelsen skulle deltakerne rangere hvilken av fem faktorer de syntes var viktigst ved en mobiltelefon. 24 prosent mente at design og utseende var viktigst, mens 22 og 20 prosent la mest vekt på henholdsvis brukervennlighet og design. Om telefonen var slitesterk eller ikke, var bare viktigst for 19 prosent av deltakerne. Batteritiden ble prioritert av 15 prosent.

Undersøkelsen viste også at amerikanske mobilbrukere er mer fornøyd med telefonenes funksjoner og programmer i dag enn for ett år siden. Flesteparten av de spurte mente at muligheten for å kunne surfe på nett med mobilen var årsak til den økende tilfredsheten.

Sanyo på topp
Den aller mest populære mobilprodusenten i USA er japanske Sanyo, som stort sett pøser ut kamskjellsmodeller på det amerikanske markedet. I tillegg til å lage mobiltelefoner, produserer Sanyo også alt fra støvsugere og batterier til prosjektorer og luftkondisjonsutstyr.

Sanyo selger ikke mobiltelefoner her i Norge. Vil du prøve ut amerikanernes favorittelefon, må du derfor reise utenlands.

På andre plass på amerikanernes toppliste, finner vi LG. Deretter følger Samsung og Sony Ericsson.

Nokia ser ikke ut til å være spesielt populære i USA. Finnene havnet helt nede på åttende plass i undersøkelsen.

Undersøkelsen avdekket også en rekke mønstre i amerikanernes mobilbruk. For eksempel har den gjennomsnittlige tiden amerikanerne beholder sine mobiltelefoner sunket, fra 18 måneder til 17,6 måneder.

Blant telefonenes funksjoner, er det høyttalerfunksjonen flest amerikanere liker best. På andreplass kommer SMS, fulgt av kamerafunksjon.

(Kilder: Forbruker.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen