USA vil lage Iron Man-aktig drakt til soldater
Teknofil
(Bilde: Marvel/RDECOM)

USA vil lage Iron Man-aktig drakt til soldater

Skal bli ferdig i løpet av fire år.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

 Det amerikanske forsvaret har visst sett et par Hollywood-filmer den siste tiden. Nå rapporterer en av underleverandørene av det amerikanske militæret, US Army Research, Development and Engineering Command (RDECOM), at de vil lage Iron Man-aktig drakt for soldatene sine.

Og ikke nok med det, de vil gjøre det i løpet av de neste fire årene. 

Kan ikke fly, men tåler det meste

Naturlig nok vil ikke RDECOMs versjon av Iron Man-drakten har like mange avanserte finesser som tegneseriehelten Tony Starks drakt. Men, selv om drakten det amerikanske militæret ser for seg ikke kan fly, skyte raketter og laserstråler, har den likevel en ganske imponerende funksjonsliste. 

Drakten, offisielt kalt Tactical Assault Light Operator Suit (TALOS), skal by på beskyttelse mot både støt og kuleskudd. Store deler av drakten skal være laget av et mykt materiale som er både mykt og behagelig å gå med, men så fort den blir utsatt for en elektrisk strøm, blir det hardt nok til å kunne stå imot kuler. Ikke helt ulikt Nano-draktene i den populære Crysis-spillserien, altså. 

Hyperavansert

Drakten skal også tåle ild og ha muligheten til å "lagre og utsondre energi, for å motarbeide skader og øke ytelsen til brukeren". Som enhver moderne dings vil TALOS også ha en rekke sensorer fordelt på hele overflaten, samt vise brukeren oppdatert informasjon på innsiden av hjelmen. Integrert kommunikasjonsverktøy, nattsyn og en lekker HUD skal også være på plass.

Under kan du se en kort introduksjonsvideo av hvordan de ser for seg TALOS vil bli i praksis: 

Vi kan lære mye fra tegneseriefiguren Tony Stark: 
Her tar Elon Musk en «Iron Man»

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen