Washington Posts artikler om PRISM-skandalen blir holdt hemmelig fra amerikanske soldater.
Teknofil
Washington Posts artikler om PRISM-skandalen blir holdt hemmelig fra amerikanske soldater. (Bilde: Shutterstock/Washington Post)

USA sensurer nettet til soldatene sine

Får ikke lov å lese om PRISM-avsløringen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I et forsøk på å legge lokk på den lekkede informasjonen om den massive overvåkningen NSA har drevet med de siste årene, har det amerikanske militæret valgt å blokkere tilgang til visse nyhetssartikler for soldatene sine. Sensuren skal gjelde hele det amerikanske militæret, melder Monterey Herald.

Fortsatt hemmeligstemplet

Grunnen til at har valgt å sensurere artikler som omhandler overvåkningsskandelen er visst ganske enkel: Selv om hemmeligstemplet informasjon blir lekket på nettet skal det fortsatt behandles som hemmeligstemplet informasjon.

Siden de ikke kan sensurere aviser og nettsider direkte, valgte de heller å blokkere tilgangen til artiklene som har handlet om PRISM-skandelen fra de amerikanske soldatene. 

Soldatene kan fortsatt komme inn på selve nettstedet, men tilgangen til enkelte artikler vil være blokkerte. Skulle de prøve å komme seg rundt blokkaden og laste ned klassifisert informasjon vil det kunne bli straffet og få harddisken på PC-en radert.

Skjedd før

Dette er ikke første gangen amerikanerne sensurerer nettilgangen til soldatene sine. I 2010 måtte de gjøre det samme i kjølvannet av WikiLeaks-avsløringene da nettsider som NY Times ble blokkert av amerikanerne. 

Mannen som avslørte PRISM-skandalen vil overgi seg: 
— Snowden vil overgi seg, men han har flere krav

(Kilde: Monterey Herald

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen