(Bilde: Shutterstock/ Renzo.luo)

– USA overvåket 33 millioner norske samtaler

Bare i desember i fjor, hevder Dagbladet.

OPPDATERT: E-Tjenesten avkrefter Dagbladets avsløringer:
– Dette er ikke norske samtaler som er avlyttet »

Etter at den store NSA-overvåkningskandalen sprakk i sommer har vi gang på gang vært vitner til hvordan det amerikanske overvåkningsorganet NSA trår lengre over grensene - både at hva som er lovlig og ulovlig.

I forrige måned måtte USAs president Barack Obama unnskylde sitt eget overvåkningsprogram overfor Tysklands rikskansler, Angela Merkel, som ble ulovlig overvålet av amerikanerne.

Overvåker mange nordmenn

Dagbladet kunne i dag for første gang avsløre at USA også har overvåket nordmenn. Dokumenter avisen har fått tilgang til fra NSA-varsleren Edvard Snowden, viser hvordan  33 millioner samtaler foretatt over det norske mobilnettet ble avlyttet, bare i desember måned i fjor.

Nøyaktig hvilke samtaler som ble avlyttet, eller hvilke personer som har fått sine private samtaler overvåket er ikke kjent. 

Til Dagbladet forteller daværende stedsfortreder for statsminister Jens Stoltenberg, Bård Vegar Solhjell, at regjeringen hadde flere runder med amerikanerne da overvåkningsskandalen ble kjent i sommer:

– I møtene forsikret amerikanerne gjentatte ganger om at overvåkningen de drev med holdt seg innenfor det norske lovverket og at det ikke forekom ulovlig overvåkning av nordmenn, sier han til avisen.

(Kilde: Dagbladet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen