(Bilde: Shutterstock)

USA kan spare 400 millioner i året hvis de bytter font

Obama fikk sparetips av 14-åring.

Politiske og økonomiske rådgivere i USA har fremmet en rekke upopulære forslag om hvor en skal kutte i offentlige utgifter. Alt fra kutt i forsvarsbudsjettet til kutt i arbeidsledighetsstønader er blitt foreslått.

Nå har imidlertid en 14 år gammel skolegutt, Suvir Mirchandani, fremmet et snedig forslag på hvordan en kan stramme inn på føderale og statlige offentlige utgifter.

14-åringen har foreslått å endre fonten i all offentlig korrespondanse. Han mener tiltaket vil spare den amerikanske staten for 400 millioner dollar hvert år. Det utgjør 2,4 milliarder kroner.

Store blekkutgifter 

Ideen ble planten hos gutten på skolebenken. Han var nemlig overveldet over antall skriv han fikk utlevert av læreren, og ville undersøke hvor mye dette kostet skolen.

Han fikk et lite sjokk da han innså at blekk faktisk var dyrere enn luksusparfyme i vekt. Suvir utførte en rekke eksperimenter for å fastslå hvor mye blekk hver enkelt font brukte.

14-åringen konkluderte med at hans eget skoledistrikt ville spare 21.000 dollar årlig, dersom de gikk over til å bruke Garamond-fonten, størrelse 12. Han ville publisere funnene sine i Journal for Emerging Investigators (JEI), som er et tidsskrift som publiserer forskning til barn. Men redaktøren ville at unggutten skulle tenke større.

Reduksjon 

Suvir Mirchandani er gutten som gir Obama gode råd.
Suvir Mirchandani er gutten som gir Obama gode råd.

I artikkelen «A Simple Printing Solution to Aid Deficit Reduction» konkluderte Suvir med at føderale myndigheter i USA kunne spare 136 millioner dollar i årlige blekkutgifter ved å endre font.

Ytterligere 234 millioner dollar kunne ifølge 14-åringen spares inn ved at alle delstatsmyndighetene i USA også endret font.

Selv om samtlige statlige og føderale organer i USA skulle følge opp guttens råd, er 400 millioner dollar én dråpe i havet sammenlignet med USAs totale underskudd.

Her kan du få en total oversikt over USAs gjeld i sann tid.

Alle monner drar 

Men alle monner drar, og amerikanske myndigheter sier de skal ta en nærmere titt på forsalget til skolegutten.

Det hvite hus har anslått at USA vil ha et budsjettunderskudd på 564 milliarder dollar i regnskapsåret 2015, hvilket utgjør 3,1 prosent av bruttonasjonalproduktet. I 2014 var budsjettunderskuddet på 649 milliarder dollar.

(Kilder: AssociatedPressThe Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen