USA er svært skuffede over russisk Snowden-asyl
Teknofil
(Bilde: spirit of america/Shutterstock)

USA er svært skuffede over russisk Snowden-asyl

Obama vil avlyse et planlagt møte med Putin.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I går fikk den amerikanske varsleren Edward Snowden innvilget asyl i Russland. Dette var etter over én måned med hardt press fra USA om å få han utlevert, og drøssevis av asylsøknader fra Snowden for å holde seg unna USAs lange armer. 

Nå som asylsøknaden i Russland har blitt godkjent, har amerikanerne svart med både sinne og skuffelse. En talsperson for det hvite huset, Jay Carney, uttalte at de er "ekstremt skuffede" over avgjørelsen, og antydet at den amerikanske presidenten Barack Obama kunne komme til å stille inn et tidligere planlagt møte med den russiske presidenten Vladimir Putin, skriver IDG.

– Et slag i ansiktet på alle amerikanere

Senatoren John McCain har også noe å si om saken: 

– Russlands håndtering av saken er skammelig, og et bevisst forsøk på å latterliggjøre USA. Det er slag i ansiktet på alle amerikanere. Nå er det virkelig på tide å vurdere vårt forhold til Putins Russland, forteller han til The Guardian.

Hans forslag til "motangrep" er blant annet å utvide den såkalte Magnitsky-loven for å begrense handlingsrommet til russiske tjenestemenn i USA, få Russlands naboland Georgia inn i NATO samt å implementere amerikansk rakettforsvar i Europa. 

Ifølge The Guardian skal Russlands avgjørelse om å innvilge asyl til Snowden ha kommet som en overraskelse for USA, som ikke hadde fått noen form for forhåndsvarsling fra russerne. 

Den kommende tiden blir mildt sagt spennende å følge. 

I går kunne Snowden forlate flyplassen han hadde vært på i over én måned: 
Edward Snowden har fått innvilget asyl »

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen