Upålitelig spillstøtte hos Jamba

Alternativ tekst manglerDersom du har MTV ser du sannsynligvis et knippe reklamer fra Jamba og andre leverandører av mobilt innhold hver dag. "E du lei av di kjipe mobilspillene dine?" er en frase mange norske TV-tittere noks drar kjensel på. Du bør imidlertid være obs på at det er stor forskjell på hvordan forskjellige mobiltelefoner håndterer innholdet.

Vi fant frem fire tilfeldige mobiltelefoner, og bestilte spillet "Sonic The Hedgehog Part 1" fra Jamba, for å sjekke hvordan det fungerte. Telefonene vi brukte var Sony Ericsson W800i, Samsung X820, Siemens S88 og Nokia 6131.

Først ut var W800i. Her gikk alt knirkefritt fra vi sendte bestillingen til spillet var ferdig installert. Telefonen håndterte også spillet helt greit, og det var ikke antydning til tregheter eller hakking.

Fikk bakgrunnsbilder som erstatning
Etter det vellykkede første forsøket satte vi SIM-kortet i Siemens S88, og gjentok prosedyren for å laste ned spillet. Denne gangen fikk vi beskjed om at telefonen ikke har støtter mobilspill. Som erstatning kunne vi laste ned bakgrunnsbilder – langt fra så moro som Sonic.

Alternativ tekst mangler
(På to av telefonene fikk vi tilbud om bakgrunnsbilder, mens den tredje ikke fant spillet i det hele tatt.)

Vi mistet ikke motet av et mislykket forsøk, og bestilte nok et eksemplar av Sonic til Samsung X820. Etter kort tid kunne vi skuffet konstatere at det ble lite Sonic på verdens tynneste mobil. Bakgrunnsbilder derimot..

Heller ikke på Nokia 6131 hadde vil hellet med oss. Da vi koblet oss opp mot lenken som skulle innholde Sonic havnet vi istedenfor i spillseksjonen, der det var en lang liste med andre spill. Vi prøvde til slutt søkefunksjonen for å prøve å finne spillet, men det viste seg å være borte fra databasen.

Misvisende reklamekampanjer
Reklamen for Sonic og andre mobilspill fra Jamba går flere titalls ganger daglig på MTV, og budskapet fremstilles som om alle som har en mobiltelefon med fargeskjerm spille spillene.

Det skal i rettferdighetens navn sies at Jamba har lister over telefoner som fungerer på hjemmesidene sine, men når man får servert fristende og fargerike spill som ettersigende kun skal være et par tastetrykk på telefonen unna, er det nok langt fra alle som tenker på å dobbeltsjekke om telefonen støtter spillet.

Etter å ha prøvd med fire forskjellige telefoner fra fire forskjellige produsenter, der kun én greide å håndtere innholdet, er det grunn til å anta at mange mobilbrukere har fått en nedtur. Ja, vi er lei av de kjipe mobilspillene våre, men det gjør oss ikke mer interessert i å betale for bakgrunnsbilder.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen