Test

Up Your Ass Tray - The Full Length

The Shocker promoteres som det nye bandet til Jennifer Finch, som var bassist i jentepunkbandet L7 på åtti- og nittitallet. I The Shocker har Finch gått over til å spille gitar, hun tar seg av hovedvokalen, og er også den mest sentrale i låtskrivingen. Bandet gav ut en mini-cd kalt "Up Your Ass Tray" i 2003, og "Up Your Ass Tray - The Full Length" er altså en utvidet versjon av denne, selv om den bare er 26 minutter lang.

Alternativ tekst mangler
The Shocker, mer vulgære enn de fleste.

Bandet spiller skitten og grisete punk fra Los Angeles anno 2006, levert med en passe dose humor og usaklighet. Gjengen er for tiden på Europa-turné, og kommer innom Norge i juni.

Rølpete og skranglete

Albumet åpner med at Jennifer Finch regelrett spytter teksten på "Cash In" i trynet på lytteren. Vokalen er så sur som overhodet mulig og setter standarden for hva man kan forvente videre av musikalske kvaliteter på dette albumet. Roping og hoiing fra resten av bandet på refrenget forsterker det rølpete inntrykket, men hører man litt etter er det faktisk en viss melodifølelse å spore bak den skitne fasaden. Blant annet er låta gjennomført krydret med gitarlicks og –melodier.

Riffmessig hører man inspirasjon både fra hardrocken og punken. Bandet har tre gitarister, og låtene har stort sett kontinuerlig to ulike gitarstemmer. Blant annet på låter som "Smoke Rings" og "My Life As A Plumber" bruker bandet simple gitarmelodier lagt oppå de mer tradisjonelle punk-riffene, og det fungerer brukbart. Faktisk er sistnevnte låt utvilsomt den beste låta på plata. Dette henger også sammen med at Jennifer Finch her i mye større grad enn på de fleste andre låtene faktisk synger teksten.

Energien og intensiteten er det ingen ting å si på, og ved å ha såpass korte låter som The Shocker har, rekker man ikke å bli lei en låt før den neste begynner. Bandet har definitivt en viss melodifølelse, men mangler evne til å lage jevnt over gode sanger. Deler av plata er rimelig kjip å høre igjennom, men samtidig trøkker det brukbart på spor som "On a Scale of One to Ten, You’re An Eight" og den tydelig politiske "Body Count".

Lettere vulgært

Bandet prøver så godt de kan å være rølpete og usaklige, også tekst- og symbolmessig. På "My Life As A Plumber" og "Bad Brain, Good Head" demonstrer de utilslørt sin forkjærlighet for ikke-så- veldig-godt-gjemte doble betydninger i teksten. Bandnavnet viser til fingertegnet på coveret, populært kalt nettopp "The Shocker". Ikke overraskende er dette blant de mer vulgære oppfordringene man kan ty til på fingerspråk, om ikke blant de mest kjente. I 2000 skal 34 elever ved en skoleklasse i USA ha måttet ta nye bilder til årboka etter at de viste nettopp "The Shocker" på de første bildene.

Legger man til den sure vokalen, roperefrengene og det noe skranglete lydbildet får dermed hele pakka et smått vulgært og skittent uttrykk, som selvsagt er helt bevisst. Som for å toppe usakligheten er siste spor på albumet en kort og tullete akkustisk versjon av "Bad Brain, Good Head", som det virker noe meningsløst å ha med.

Konklusjon

The Shocker har laget en kort og konsis samling av mer eller mindre sinte punklåter, og ikke noe mer. Sur vokal og roperefreng balanseres mot enkelte fiffige gitarmelodier, uten at resultatet alltid er like vellykket. Kanskje en plate som fungerer på enkelte typer fester, men ingen musikalsk høydare.

The Shocker Up Your Ass Tray - The Full Length   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen