– Uoriginale ladere ødelegger iPhonen din
Teknofil
(Bilde: Shutterstock 188994182)

– Uoriginale ladere ødelegger iPhonen din

Fører til kritisk skade, mener ledende reparatørfirma.

I det siste har det vært stadig flere iPhone 5-telefoner som av en mystisk grunn ikke vil skru seg på, uten at det hjelper å bytte batteri. Det melder det britiske reparatørfirmaet mendmyi, og samtidig melder de at de tror uoriginale iPhone-ladere er grunnen til problemet

Ødelegger mikrobrikke

U2-mikrobrikken (IC) avbildet inne i den blå sirkelen.
U2-mikrobrikken (IC) avbildet inne i den blå sirkelen.Foto: mendmyi

Firmaet skjønte først lite da deres gjentatte forsøk på å sette inn nye mobilbatterier mislyktes, men har nå funnet ut at det er en liten mikrobrikke som har skylden. Brikken har påskriften «U2», og skal angivelig kunne bli ødelagt ved bruk av uoriginale iPhone-ladere.

Grunnen til problemet er at det er denne brikken som regulerer strømmen på vei fra ladekabelen til batteriet. Dersom laderens kabel og adapter ikke er riktig regulert for spenning og strømstyrke, vil altså U2-brikken ryke. Dette medfører at telefonens batteri ikke vil kunne lades opp, men også at telefonen vil fungere dersom man putter inn et nytt, fulladet batteri.

Det var dette som forvirret mendmyi i starten, og som firmaet nå har oppklart. U2-brikken styrer for øvrig også av/på-knappen, som dermed ikke fungerer selv med et nytt batteri.

Kan fikses

De fleste bruker nok fortsatt laderen som fulgte med telefonen da de kjøpte den, men om man har mistet den, har kjøpt telefonen av noen andre eller har mange ladere i huset, så er det ikke alltid godt å vite hva man faktisk har.

Det er imidlertid lett å sjekke om du bruker en original Apple-lader eller ikke, nemlig ved å se etter «Designed by Apple in California»-merket bakpå laderen. Og om du allerede opplever problemet er det kanskje godt å vite at det kan fikses ved å sette inn en ny brikke.

Hva det vil koste her er et åpent spørsmål, men mendmyi tar 66 pund for jobben i Storbritannia, eller omtrent 700 kroner omregnet til vår valuta.

Uoriginale ladere bør kanskje unngås. 
For hvem har vel lyst på en eksplosjon i lomma? »

(Kilde: Appleinsider, mendmyi)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen