Strålingen er høyest mens samtalen kobler opp. (Foto: Istockphoto/Brosa)

Unngå stråling med vibrering

Mobilstråling

Det har fremdeles ikke blitt bevist at stråling fra mobiltelefoner har noen helsemessige effekter. Mobiltelefonen har imidlertid ikke eksistert lenge nok til at eventuelle langtidsvirkninger har blitt kartlagt, og helsemyndigheter verden over er derfor føre var.
Stråling fra mobiltelefoner oppgis i SAR-verdi, som måles i antall watt per kilo menneskekropp. Innenfor EU er den anbefalte grensen satt til 2,0 watt/kg.

Er du blant dem som liker å være føre vár, og derfor tar flest mulig forholdsregler når det kommer til stråling fra mobiltelefonen? Da kan Vibratecall være noe for deg.

20 ganger høyere stråling

Ifølge selskapet som har laget Vibratecall, skal nemlig strålingen fra mobiltelefonen være opp til 20 ganger høyere enn normalt mens oppkoblingen av samtalen foregår.

Vibratecall er enkelt og greit et lite program som gjør at telefonen din vibrerer når et utgående anrop blir besvart. Det betyr at du ikke trenger holde telefonen mot øret mens det ringer, slik du sannsynligvis gjør i dag.

Programmet har andre bruksområder enn å beskytte mot stråling. Hvis du for eksempel skal ringe en eller annen form for kundeservice, er det vanlig å måtte vente flere minutter på svar. En vanlig løsning er å bruke høyttalerfunksjonen, men om du smeller på Enya-ventemelodien mens du sitter på bussen, blir du ikke ansett som en likandes kar. Da kan det være greit å bare vente på at telefonen skal vibrere istedenfor.

Vibratecall kan brukes gratis i 30 samtaler. Deretter må du gjøre en donasjon på alt fra $4,95 til 19,95 (ca 25 til 100 norske kroner) for å få fullversjonen. Programmet kan lastes ned fra Vibratecall.com.

Det bør nevnes at du vil oppnå nøyaktig samme beskyttelse mot strålingen dersom du bruker et vanlig håndfrisett, noe som er vanlig prosedyre blant de som er bekymret for stråling.

(Kilder: Pressemelding, Vibratecall.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen