Guide
Spam er ikke lenger forbeholdt e-posten din. (Foto: Istockphoto)

Unngå plagsomme SMS

Mange tar seg godt betalt for at du skal motta tekstmeldinger med reklame eller andre tjenester.
Enkelte tar seg godt betalt for at du skal motta tekstmeldinger med reklame eller andre tjenester.

Mange er nok kjent med fenomenet. Du mottar en tekstmelding som du åpner i spenning, men blir skuffet over at tekstmeldingen inneholder reklame eller andre ting du finner totalt uinteressant. I denne guiden får du vite hvordan du unngår disse meldingene.

Les også:

Spesielt mange har nok opplevd å melde seg på tjenester som lar deg sende gratis SMS gjennom internett, uten å være klar over at leverandøren samtidig har reservert seg retten til å sende deg såkalt spam via SMS. I verste fall må du på toppen av det hele betale for å motta denne typen meldinger.

Si stopp!

Måten å stoppe meldingene på, er å logge deg inn på den samme nettsiden og melde deg av tjenesten. Men dette kan fort bli problematisk dersom du verken husker brukernavnet eller passordet du fikk for mange herrens år siden.

Det finnes heldigvis retningslinjer som forteller aktørene at de skal gjøre det lett for mottakeren å unngå meldingene. På den første meldingen du mottar skal det også stå hvordan du stopper tjenesten, dersom du ennå har den meldingen.

Som regel er det faktisk nok å sende "STOPP" tilbake, men det er ikke alltid det heller fungerer.

Hvem står bak?

Dersom det ikke fungerte å stoppe tjenesten på denne måten, må du finne ut hvem som står bak tjenesten for å avregistrere deg. Det kan du gjøre enkelt gjennom operatøren din, som til enhver tid har oppdaterte lister.

Her finner du operatørenes lister:
Netcoms liste over kortnumre
Telenors liste over kortnumre

PS: Dersom du ikke allerede har gjort det, kan det være smart å reservere seg mot uønsket telefonsalg i Brønnøysundregistrene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen