Unngå HDTV-tabbene

Ny og flat tv er en drøm for mange og nå kommer HD-tilbudene på tv også. Det er imidlertid en rekke feller og unødvendigheter i dagens marked.

Amerikanske HDGuru har imidlertid laget en liste over hva du bør være på vakt for når du skal kjøpe deg ny TV, og fallgruvene er mange. Pass på å ikke betale for ting du ikke trenger, eller dyrkjøpt støtte for tjenester som foreløpig ikke eksisterer.

1. Dynamisk kontrast ratio
En rekke av de aller siste modellene skryter av 1.000.000:1 i kontrastratio. Dette er tulletall, og har ingenting å si for den faktiske bildekvaliteten. Overse disse skrytetallene når du skal velge tv.

2. Sjekk tv-leverandøren din
Det er mange som annonserer med tv-sendinger i HD i disse dager, men det er ikke gull alt som glimrer. Hør med de forskjellige tv-selskapene hva som faktisk sendes i ekte HD før du velger leverandør.

3. Deep Colour
Dette er noe som har blitt et nytt salgspoeng for flere selskap, men for det første er det bare tull, og per dags dato finnes det ingen kilder, verken tv eller Blu-ray som støtter noe som helst som heter Deep Colour. Bare svada med andre ord.

4. 1080p HDTV under 42 tommer
Nå kommer sikkert noen tv-entusiaster til å skrike høyt, men hvis man har en normal stue, så vil man ikke se forskjell på 1080p og 720p. Undersøkelser gjort av HDGuru viser at man må sitte en drøy meter fra skjermen for å kunne se forskjell. Sitter du lengre borte vil man ikke ha mulighet til å se forskjell på de to oppløsningene.

5. Kjøp merkevare
Du kan spare penger på å kjøpe produkter som ikke er en kjent merkevare, men det kan også koste deg dyrt hvis produktet må til reperasjon etter at garantien har gått ut. En rekke av de billigste modellene finnes det faktisk ikke ekstradeler til i det hele tatt.

6. 120Hz HDMI-kabler
Produsentene av disse kablene påstår at de leverer raskere bildeoverføring til tv-en din, og selvsagt koster de rundt 50 ganger mer enn en helt ordinær HDMI-kabel. De skal visstnok gjøre deg klar for fremtiden, men det finnes ingen HDTV-er nå som kan vise mer enn 1080p ved 60Hz. HDMI-kabler er for øvrig generelt upålitelige, så pass på at du sjekker kabelen før du tar den med deg hjem fra butikken.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen