Unngå bilkø med mobilen

Google Maps kan hjelpe deg å finne frem til rett sted, enten du sitter foran en PC, eller med mobilen i hånda på ville veier. Nå har Google oppdatert den mobile utgaven av karttjenesten sin med flere funksjoner.

Med den oppdaterte mobilutgaven av Google Maps kan du få full oversikt over trafikksituasjonen på veien du kjører. Veiene på kartet fargelegges i fargene rødt, gult og grønt, og symboliserer henholdsvis trafikkork, treg trafikk og normal trafikk. Når du er på vei hjem, kan du enkelt finne ut hvilke veier det lønner seg å styre unna for å slippe times lange køer.

Og har du ikke muligheten til å slippe unna veiene med kø, kan Google Maps beregne seg frem til hvor forsinket du vil bli.

Lagre reiseruten
Tjenesten har i også fått en funksjon som lar deg lagre kart og reiseruter på telefonen, slik at du slipper å plotte inn stedsnavnene hver gang. I følge Google Blog skal det ikke mer enn ett tastetrykk til for å hente frem lagrede kart på mobilen.

Mobilbrukere kan også få veibeskrivelse med Google Maps. I den nye utgaven av programmet, kan du se hvor lang tid du kommer til å bruke på veien, i tillegg til eventuelle forsinkende kødannelser.

Foreløpig vil ikke trafikktjenesten gjelde for mer enn 30 storbyer i USA. Og muligheten for å lagre veibeskrivelser er det foreløpig bare brukere i USA, Canada, Frankrike, Italia, Tyskland og Spania som har.

For at du skal kunne bruke Google Maps på mobilen, må du også ha en mobiltelefon som har støtte for Java. Java-støtte finner du hos de aller fleste mobiltelefoner i dag. På Googles nettsider finner du en oversikt over hvilke telefoner som håndterer Google Maps.

(Kilder: Techwack, Google Blog, ZD Net, Google)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen