Unngå alternative patcher

Unngå tredjeparts-patcher
For en uke siden lanserte Openwares.org en patch (IEpatch.exe) for et sikkerhetshull i nettleseren Internet Explorer.

Verken Openwares.org eller Microsoft.com har foreløpig kommentert denne saken, men sikkerhetseksperter går nå ut med advarsel mot slike uavhengige patcher. De mener slike tredjeparts-patcher kan føre til flere problemer enn de løser. Dette melder nettsidene PC World.com og The Register.

Misbruk av URL-er
Utviklerne fra Openwares.org hevder den nye patchen fikser et hull som ble kjent 9. desember. Et hull som gjør at inntrengere kan lage forfalsket hyperlenk i en nettside. Brukeren som klikker på hyperlenken blir da forsøkt lurt til å tro at han/hun besøker en bestemt nettside. Metoden kan for eksempel brukes til å lure besøkere til å oppgi personlig informasjon.

Ifølge det tyske tidsskriftet, Heise Zeitschriften Verlag, skal den uavhengige patchen være dårlig skrevet, og føre til flere problemer enn den fikser. Openwares.org skal visstnok ha trukket patchen, og skal ha planer om å lansere den når de mener den er blitt forbedret. Konklusjonen er uansett at brukere bør ikke installere Windows-patcher fra andre enn Microsoft.

Unngå å gå i fella
Et godt råd for å unngå å bli misbrukt av dette hullet: Hvis/når du bruker Internet Explorer for å formidle sensitiv informasjon, Internett-handel eller noe som krever ekstra sikkerhet, bør du skrive nettadressen (URL-en) manuelt i adressefeltet. Unngå å ikke gå til adressen via en lenk, fordi en slik lenk kan gå til en annen nettside enn du tror.

Du finner mer informasjon i artikkel 833786 fra Microsoft.

Microsoft har fortsatt ikke laget patch for dette hullet, men offisielle patcher bør uansett lastes ned fra windowsupdate.microsoft.com.

(Kilder: PC World.com, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen