Unngå snoking i mobilen din

Alternativ tekst mangler
Har du private filmer på mobilen din? Hva med å låse dem? (Foto: Einar Eriksen)

Programtest

Advanced Device Locks

Utvikler: WebGate JSC
Lisens: Betalvare, $11.90
System: Symbian, Series 60 v1, v2, v3, UIQ
Versjon: 1.00
Størrelse: 47 kB

Beskrivelse: Med Advanced Device Locks kan du låse andre ute fra mobilen din, eller bare bestemte programmer.
Last ned: Handango.com

Har du bilder, videofilmer eller dokumenter på mobilen din, som du vil ha for deg selv? Da kan Advanced Device Locks (ADL) være noe for deg.

ADL kan låse uvedkommende ute av mobilen. Den kan be om en kode når telefonen slås på, når den har ligget i ro i et bestemt antall minutter, eller når noen prøver å starte et program.

ADL kan brukes på alle versjoner av Series 60, inklusive tredje versjon. I tillegg kan du laste ned programmet til Symbian UIQ, som betyr at du kan installere det på for eksempel en Sony Ericsson P910i eller P990i.

Funksjonelt, men ikke bombesikkert
Du kan velge om ADL skal låse telefonen i oppstart når du skifter SIM eller låse telefonen hver gang du slår den på. Koden må bestå av ett til syv sifre. Når du starter opp telefonen, er det selvsagt en stor fordel om du vet koden - så velg en kode som du husker.

ADL kan også låse telefonen når du ikke har brukt den på en stund. Hvor lang tid telefonen skal ligge urørt før den låses, bestemmer du selv.

I tillegg kan du låse bestemte programmer, slik at kun de som kan koden kan bruke programmene. Her kan du velge alt av forhåndsinstallerte programmer, så vel som programmer du har installert selv. Du finner alle på en liste som er alfabetisk sortert, og du kan hake av så mange du vi

Når du har installert ADL vil programmet alltid være aktivt, slik at det holder inntrengere borte til enhver tid.

Alternativ tekst mangler

ADL er lett å håndtere. Samtidig er det funksjonelt, og vi kom ikke på en eneste funksjon vi savnet i testperioden.

Men du må ikke tro du er hundre prosent sikker mot inntrengere. Hvis du eksempelvis låser galleriet, kan enhver person fortsatt bruke filbehandlingen til å vise de samme bildene som galleriet kan vise, og Real Player kan vise videoene uten at ADL gjør motstand.

Sikkerheten ville vært bedre dersom programmet kunne låse filene og mappene, og ikke bare selve programmene som viser dem.

I tillegg hadde vi satt pris på et mer innbydende utseende. ADL viser rett og slett bare sin egen logo direkte på det vanlige temaet som du har i telefonen din. Om ikke annet hadde et velkomstbilde ikke vært å forakte.

Konklusjon
Vi savnet ingen funksjoner i ADL, men sikkerheten kunne vært bedre. Vi kunne også tenkt oss et litt friskere utseende.

Programmet kan lastes ned fra Handango.com, og koster $11.90 som tilsvarer omtrent 80 kroner. Du kan laste ned en prøveversjon som lar deg prøve programmet i 7 dager før du må betale for det.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen