(Bilde: Staale Skogstad/UiO)

Universitetet i Oslo best i landet

…men laaangt nede på listen internasjonalt.

Konkurransen er hard mellom de store utdannings- og forskningsinstitusjonene, og de som kommer høyest opp på rangeringene trekker til seg de lyseste og mest ambisiøse hodene.

Rangeringene kommer hver høst og kriteriene kan variere fra undersøkelse til undersøkelse, men likevel virker det som om de samme universitetene uansett befinner seg på de øverste plassene på listen.

Den første testen som ble publisert i år var Academic Ranking of World Universities fra Shanghai Jiao Tong University. Vinneren er amerikanske Harvard University. Bak seg blant de ti beste har de en rekke amerikanske institusjoner, samt engelske Oxford og Cambridge.

Norske utdanningsinstitusjoner glimrer med sitt fravær, og vi må helt ned til 67. plass for å finne Universitet i Oslo. Den gode nyheten er imidlertid at det er en markant framgang fra fjorårets 75. plass.

Langt bak seg har de Universitet i Bergen og NTNU som ligger mellom plass 200 og 300. Fra dem er det igjen et langt sprang bakover til Universitetet i Tromsø, som også har lykkes i å etablere seg på denne listen over de 500 beste utdannings- og forskningsinstitusjonene i verden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen