Universitet saksøker Intel

Wiscounsin Alumni Research Foundation, heretter forkortet WARF, har kontaktet Intel med et krav om at selskapet må stoppe å selge produkter basert på Core 2-arkitekturen umiddelbart, eller betale salgsavgifter ("royalties"). Bakgrunnen skal være at prosessorgiganten visstnok bryter et spesifikt patent som eies av WARF.

Ifølge WARF bryter Intel med et patent kjent som "Table Based Data Speculation Circuit for Parallel Processing Computer". Dette ble registrert i 1998 og beskriver blant annet en prefetch-mekanisme som tilsynelatende også benyttes i Core 2.

WARF har gått rettens vei for å få anerkjent at Intel bryter med dette patentet. Uansett utfall kommer Intel neppe til å stoppe noe som helst salg av Core 2-prosessorene, siden disse tross alt danner grunnlaget for hele selskapets aktive portefølje.

Likhet med Transmeta-sak

Denne saken har en viss likhet med en Transmeta-sak i fjor, der Intel måtte betale 150 millioner i umiddelbar erstatning samt 20 millioner dollar årlig de neste fem årene for å ha brutt et patent.

WARF påstår å ha kontaktet Intel allerede i 2001 for å komme til enighet, men skal ikke ha fått noen respons til tross for gjentatte forsøk.

Mer informasjon om WARF og grunnlaget for søksmålet finner du her: WARF News.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen