Universelt fjernkontrollsystem på din smarttelefon

Universelle fjernkontrollsystemer for smarttelefoner er i vinden for tiden og på CES 2011 presenterte Griffin sitt nye Beacon-system.

Beacon ser kanskje ut som en tilkallingsklokke på et hotell, men er en batteridrevet infrarød emluator med 360 graders virkeområde. Dette er et kodekretsfritt og trådløst system som gjør din Ipad, Iphone eller Ipod i stand til å kontrollere TV-en, stereoanlegget eller andre underholdningsenheter i huset.

Beacon konverterer Bluetooth-signaler fra smarttelefonen eller liknende om til infrarøde signaler som husholdningsapparatene forstår. Via en brukervennlig applikasjon fra Dijits som man kan laste ned gratis fra Apples App Store, vil man lett kunne installere og ta i bruk smarttelefonen som universell fjernkontroll.

Man slipper styr med ledninger og kodekretser, og i tillegg kan man velge og se TV-serier og filmer rett fra applikasjonen, samt lagre og laste ned innstillinger til fjernkontrollen til så mange enheter man måtte ønske.

Tanken bak å bruke smarttelefonen som en universell fjernkontroll i hjemmet er god, men vi skulle gjerne likt å se slike systemer som dette gjort kompatibelt også med andre plattformer – som for eksempel Google Android.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Griffin Beacon vil få en prislapp på rundt 500 kroner og blir tilgjengelig på det amerikanske markedet i mai, men det er ennå uvisst når det vil dukke opp i Norge.

(Kilder: Engadget (1), Engadget (2), Griffin, pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen