Universale mobilladere i 2012

Universale mobilladere i 2012

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Med batteriet på mobilen nesten utladet, og laderen liggende hjemme, kan det ofte være vanskelig å finne noen som kan låne deg en lader som funker på din mobil. Selv produsentene har forskjellige typer ladere på markedet som passer til forskjellige modeller – i alle fall i en overgangsfase når de bytter ut gammel teknologi med ny.
Det skal det imidlertid nå bli slutt på. Målet er at 1. januar 2012 vil de fleste store mobilprodusenter – med unntak av Apple – sørge for at alle mobiler kan lades via micro-USB, ifølge Engadgetmobile og Apple Insider.
Micro-USB
GSM Association (GSMA) og 17 operatører og mobilprodusenter, deriblant LG, Motorola, Nokia, Qualcomm, Samsung og Sony Ericsson, er enige om at micro-USB vil bli den universelle ladestandarden. Innen 2012 vil majoriteten av nye mobiltelefoner bli solgt med denne typen lader. Det er allerede mulig å lade flere av de nyere modellene via PC med micro-USB-kabelen som medfølger i esken.
Apple har imidlertid ikke stilt seg bak standardforslaget til GSMA, og vil tilsynelatende beholde ”dock connector”-laderen som siden 2003 har blitt brukt til å lade Ipoder, og etter hvert også Iphone.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen