Universal vil saksøke YouTube og MySpace

Alternativ tekst mangler

Samtaler mellom Universal Music Group og eierne av MySpace og YouTube har brutt sammen, og det ryktes at UMG forbereder et søksmål mot de populære nettsidene. Det er et notat fra Jessica Reif Cohen, analytiker hos Merrill Lynch, som forteller om kommentarer gitt av UMG-sjef Doug Morris. Ifølge notatet vil UMG saksøke YouTube og muligens også andre mindre nettsider.

Både MySpace og YouTube tillater brukerne å laste opp materiale, gjerne som de har produsert selv. YouTube fokuserer rundt brukerlagde videoer, som gjerne inkluderer musikk laget av populære musikere. MySpace lar brukerne legge en medieavspiller på sin side, hvor de kan laste opp musikk som skal spilles av når siden besøkes.

UMG hevder at YouTube skylder dem flere millioner dollar i provisjon, selv om YouTube har en politikk hvor de fjerner rettighetsbeskyttet materiale så fort det blir oppdaget.

UMG har i en uttalelse til pressen benektet at et søksmål var i anmarsj, men bekreftet ovenfor pressen at uttalelsene fra selskapets sjef i alle hovedsak var korrekt sitert.

(Kilder: MarketWatch, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen