Universal støtter gratis nedlasting

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den nye siden SpiralFrog vil finansieres med reklameinntekter, og vil bruke en annen strategi enn konkurenten Apples iTunes. SpiralFrog har nemlig tenkt å tilby leserne å laste ned musikken gratis, skriver BBC.

Velvillighet i bransjen?

Lanseringen og støtten fra Universal kan tolkes som et tegn på større velvillighet i bransjen til å eksperimentere, samtidig som de prøver å kapre inntekter fra eksplosjonen i digital distribusjon, hvor den ulovlige fildelingen fremdeles dominerer.

Ifølge en rapport fra International Federation of Phonographic Industries (IFPI) er det fremdeles 40 ulovlige nedlastinger per lovlige, skriver Financial Times.

Microsoft vil også være med

Selv om iTunes står for 80 prosent av det lovlige nedlastingsmarkede er det forventet at de vil møte konkuranse nærmere juletider.

Samtidig som SpiralFrog lanseres er det nemlig flere som har planer om å starte sine egne digitale musikkbutikker. Microsoft lanserer Zune, som tilbyr musikkavspiller og musikknedlastingsbutikk. Og MTV har allerede lansert nedlastingstjenesten Urge.

Attraktivt

– Å tilby unge forbrukere et enkelt alternativ til piratmusikk vil bli attraktivt, sier Robin Kent som er SpiralFrogs administrerende direktør ifølge BBC.

Selskapet er også i samtaler med stor firmaer som EMI, Warner og Sony BMG.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen