Universal slår opp med iTunes

Amy Winehouse er av Universals artister. (Foto: This Is London)
Amy Winehouse er av Universals artister. (Foto: This Is London)

Så sent som i går skal Apple ha avkreftet de tiltagende ryktene om stridigheter mellom selskapet og plateselskapet Universal Music. Men benektelser til tross, nå er bruddet mellom de to selskapene et faktum.

I en uttalelse fra Universal Music heter det at selskapet har bestemt seg for å ikke fornye kontrakten med Apple om salg av musikk via iTunes, skriver nettstedet MacNN.

Universal Music er ett av verdens største plateselskaper, og står bak utgivelsene til store artister som U2, Amy Winehouse og Eminem.

At Universal ikke tegner en ny avtale med Apple betyr i praksis at plateselskapet kan trekke musikken fra iTunes-butikken - når de selv vil.

Årsaken til at Universal ikke vil leke mer med Apple, er noe usikker. Avisen New York Times har imidlertid spekulert i om konflikten skyldes personlige stridigheter mellom Apple-sjef Steve Jobs og Universal Music. Universal skal etter sigende ikke være overbegeistret for Apples monopolliknende status på musikkmarkedet på nett.

Les mer om konflkten >>

Når Universal nå står uten kontrakt til Apple, åpner det for at plateselskapet kan signere avtaler med andre musikkbutikker på nett, som for eksempel Napster.

(Kilder: MacNN)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen