Universal senker CD-prisen med opp til 30%

Prisen for en Universal-CD i USA går ned fra 18-20 dollar til 12-16 dollar, som igjen vil føre til at CD-plater kan selges i billigbutikker for rundt $10. Dessverre ser ikke priskuttet ut til å bli gjennomført her til lands. Ifølge Digi.no uttaler nemlig administrerende direktør i Universal Music Norge, Petter Singsaas, at dette kuttet ikke umiddelbart blir gjeldende her til lands.

Dermed ser det ut til at Universal delvis inrømmer det fildelingsmiljøene har forsøkt å fortelle dem lenge: Det er ikke deres feil at folk har sluttet å kjøpe CD-plater i butikkene.

Samtidig har det kommet ny informasjon som viser at RIAA sine forsøk på å skremme fildelere vekk fra å dele musikken sin har redusert fildelingsaktiviteten på nettet med rundt 20%. Samtidig har CD-salget sunket enda mer, som kan sees som bevis for at fildeling ikke er direkte relatert til CD-salg.

Universal er ihvertfall enig, og senker prisene i stedet for å kjefte på fildelerne. Så gjenstår det å se om salget går tilsvarende opp.(Kilde: Reuters, Slashdot, Yahoo! News, Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen