Unik telefon fra Telio

Du trodde kanskje fasttelefonen var en traust enhet kun ment til å ringe med? Telios nye fasttelefon overgår selv mange av markedets mobiltelefoner i antall funksjoner - Her kan du installere apps, ringe gratis via Wi-Fi eller finne ut hvilken film du vil se på kino.

Teilo Touch
Selskapets nye fasttelefon - Telio Touch - består av to enheter; en hovedenhet med berøringsfølsom skjerm og et trådløst håndsett.

Hovedenheten har en syv tommer stor skjerm med samme kapasitiv berøringsteknologi som vi blant annet finner igjen på iPhone. Oppløsningen på skjermen er 800 x 480 punkter (WVGA). Skjermen reagerer raskt og presist når vi klikker på skjermen, og du har et hjem-ikon for å klikke deg tilbake til start øverst i høyre hjørne.Apps
Telio har lagt ved en del forhåndsinstallerte apps på telefonen, for eksempel Trafikanten, Youtube og Radio. Du kan også laste ned og installere apps via App Shop, Telios egne applikasjonssenter. Alle appsene som er tilgjengelige er gratis.

Menysystemer og bruksmåten kan minne om Apples iOS, der du blant annet har en hjemikon som sender deg tilbake til start, noe som etter vår mening ikke på noen måte er negativt.

Etter å ha testet ut telefonen fant vi fort noen praktiske apps; Gulesider, Matprat, TV-guide, Yr og Filmweb.

Med Gulesider kan du enkelt klikke deg inn og søke opp personer eller firmaer, og derifra direkte ringe opp nummeret du hadde funnet. Med Matprat kan du lete opp middagsideer, og har du telefonen stående på kjøkkenbenken er det lagt inn en smart funksjon hvor du velger antall personer du skal lage mat til. Oppskriften endres slik at mengden ingrediensene i matretten stemmer med antall personer du lager mat til.På TV-guide-appen kan du gå inn å se hvilke programmer som går på de forskjellige kanalene, og du kan enkelt legge til nye kanaler selv.

Via Yr-appen kan du gå inn og sjekke værvarselet for i dag, og trykker du på ikoner midten, nederst på skjermen, får du også opp hvordan været time for time vil forandre seg i løpet av dagen.

Via appen Filmweb kan du klikke deg inn for å se hvilke filmer som går på en kino nær deg og eventuelt se traileren av filmen rett på skjermen. NB; for at filmweb skal fungere raskt og optimalt trenger du minimum 3 Mbit hastighet på linjen du kobler enheten til.

En av appene du kan legge inn på hovedenheten er Google Calender. Her kan du for eksempel viderebringe beskjeder om hva som trengs å kjøpes inn til middag, ved å legge dette inn i en kalender som lagres eksternt. Dermed kan andre familiemedlemmer åpne den samme kalenderen med enten en PC eller mobiltelefon uansett hvor de måtte befinne seg.

Ingen nettleser
Det er per dags dato ingen nettleser i Telio Touch. Selskapets tekniske direktør, Alan Duric, forklarer at de ser på muligheten for å legge til en nettleser, men at dette ennå ikke er avklart.

Videre forteller han at selskapet har flere erfaringer med at apps forenkler brukeropplevelsen hos kundene og at de foretrekker å ha for eksempel Yr-applikasjonen som gir deg været direkte fremfor å søke rundt selv.Ring gratis

En stor fordel med telefonen fra Telio er at det er aksessuavhengig. Det betyr at du kan koble enheten til en hvilken som helst nettleverandør og fortsatt ringe for de prisene som følger abonnementet du har hos Teilo.

Det betyr at du kan ta med deg Touch-enheten på ferie til Spania, koble denne opp enten via kabel eller Wi-Fi på et hvilket som helst nettverk, for så å ringe hjem til en fasttelefon gratis. NB; for mobilsamtaler gjelder egne takster.

Eget håndsett
Foruten hovedenheten følger det også med et eget håndsett. Det er et vanlig DECT-håndsett med fargeskjerm, som har oversiktlige menyer og fremstår som robust.

Har du mottatt en samtale på hovedenheten kan du ved hjelp av et par tastetrykk sende samtalen over til håndsettet.Øvrige spesifikasjoner
Telio Touch bruker samme samtalestandard (G.722) som Video-modellen vi har prøvd tidligere. Lydkvaliteten under samtalene blir kraftig forbedret, og mer av de høye og lave frekvenser gjengis. Lydkvaliteten i håndsettet er også god.

Modellen har Intels Atom-prosessor på 1,1 GHz og har 512 Mb DDR2 arbeidsminne. Bak på hovedenheten kan du koble til eksterne høytalere via en 3,5mm Jack-utgang. Enheten har 2 GB lagringsplass og du kan blant annet lagre rundt 1 000 telefonnumre.

Konklusjon
Etter å ha testet Telio Touch en stund sitter vi igjen med en positivt førsteinntrykk. Telefonen er først og fremst enkel i bruk, og brukergrensesnittet er intuitivt nok til at alle i familien klarer å bruke den. Samtidig er lydkvaliteten betydelig bedre med G.722 standarden.

Prisen på Telio Touch er til en fasttelefon å være nokså stiv, 2 195 kroner uten binding, men er du ute etter noe annet enn en kjedelig normal fasttelefon er prisen akseptabel fordi du tross alt får en liten datamaskin samtidig som det følger med et ekstra håndsett. Aksepterer du tolv måneders bindingstid kan du få Telio Touch til under tusenlappen.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen