Test

UniBlue WinBackup

Hvem har ikke opplevd at harddisken har krasjet, og tatt med seg alt av sine dokumenter, bilder, musikk, film og e-post? Om du er så heldig at du ikke har opplevd det, så kan jeg fortelle deg at det er en opplevelse du helst ikke vil ha. Derfor er god backupprogramvare svært viktig.

UniBlue WinBackup 2.0 Professional er et slikt program. Relativt ukjente UniBlue har her produsert et program som er ganske enkelt å bruke, og som gir deg akkurat nok egenskaper. Men akkurat nok egenskaper er ikke alltid godt nok.

Brukergrensesnitt

UniBlue WinBackup 2.0
Klikk på bildet!

Når det gjelder brukergrensesnittet i WinBackup, er dette svært oversiktlig og enkelt å bruke. Første gang du starter programmet får du opp et program med to fane-rader, som enkelt gir deg oversikt over hva som skal til for å lage en backup. Programmet baserer seg rundt flere backup-jobber, der du kan opprette hvor mange jobber du vil, og sette faste kjøretider for disse.

Og å opprette en jobb er svært enkelt å gjøre. Du må bare oppgi hvilke katalog du ønsker å ta backup av, og du kan enkelt velge hele kataloger med undermapper. Du kan også fjerne enkelte undermapper du ikke ønsker backup av, og du kan gjøre det samme for enkeltfiler.

Deretter må du velge hvor du ønsker å lagre backupen, og du kan oppgi en del forskjellige innstillinger på hvordan du ønsker å lagre backupen din. Standardmodusen er at du lagrer en komplett backup, som ikke er så mye mer enn et filarkiv. Du kan også ta inkrementelle backuper, som bare lagrer endringene mellom hver gang du tar backup.

Du kan også oppgi at du ønsker komprimering på filene, og kryptere hele backupen. Om du velger sterk kryptering benyttes AES-algoritmen med 256 bits nøkkellengde. Programmet anbefaler at du bruker et passord som er minst 30 bokstaver langt, og det kan gjerne derfor være lurt å benytte seg av passfraser i stedet for passord.

Programmet har noen såkalte "Action templates", som lar deg utføre diverse kommandoer før man tar backupen. En av de innebygde malene er "lukk Outlook før backupen starter", slik at man kan sikre seg at Outlook ikke endrer e-postfilene sine mens backupen blir laget. Du kan også lage dine egne templates ved hjelp av et noe begrenset skriptespråk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen