Underworld: Evolution

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Se større versjon og flere bilder
I underverdenen er det meste mørkt og blått.

Bilde

"Underworld: Evolution" har det samme, distinkte visuelle uttrykk som den første filmen i serien; Mørk, blå og veldig nedtonet. I flere scener er det kun blå- og gråtoneskalaen som er tatt i bruk. Av en eller annen grunn funker det ikke like bra her som i den første. Den er kanskje en smule overdrevet og i strid med kulissene, men det er likevel gøy å se noe annerledes.

Herligheten er skutt på 35 mm og overført til 2.35 : 1 på DVD-utgivelsen.

Lyd

Stemningen i denne filmen er godt hjulpet av klassiske toner som nesten konstant høres i bakgrunnen. Lydsporet er kraftig, mørkt og stemningsrikt, og kommer i Dolby Digital 5.1.

Ekstramateriale

Den norske utgaven av "Underworld: Evolution" er faktisk beriket med en del ekstra for deg som setter pris på det. Ved siden av det obligatoriske kommentarsporet finner du 6 minidokumentarer om blant annet monstrene, stuntene og musikken. I tillegg kan du kose deg med en musikkvideo av Atreyu sin "Her Portrait In Black". Alt i alt ganske bra med tanke på at dette er en singeldisk-utgave.

Konklusjon

"Underworld" tjente nesten 52,000,000 dollar på kino i USA – litt over det dobbelte av budsjettet. "Underworld: Evolution" hadde dobbelt så stort budsjett, men tjente kun $ 10,000,000 mer. Dette er enkelt og greit fordi den første leverer akkurat det man forventer, mens nummer to tar en annen retning. Konseptet er ikke like kult som første gang vi så det, dessuten ligner nummer to i rekken for mye på andre filmer i samme sjanger, som "Blade"-serien og "Nattevakten", til at vi setter pris på Selene og hennes kamp for å overleve, stoppe krigen og redde sin egen rase.

At "Underworld: Evolution" helt klart er en kritiker- og publikumsfiasko i forhold til den første, hindrer ikke regissør Len Wiseman å planlegge en tredje installasjon i serien. Vi får bare håpe at trenden tar en annen retning for dette blir for mye prat og for lite kompromissløs action.

Underworld - Evolution

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen