Underworld: Evolution

Se større versjon og flere bilder
Kate Beckinsale som "death dealer".

Kate Beckinsale er stjernen i "Underworld: Evolution". Len Wiseman er regissøren. De to er forlovet i det virkelig liv, og som de fleste av oss vet kan kjærlighet gjøre en blind. Vi er alle smertelig klar over at Guy Richies en gang lovende karriere ble kraftig sabotert da han instruerte Madonna i "Swept Away". Kevin Smith ble også overtalt av sin bedre halvdel, Jennifer Schwalbach Smith, om å ansette henne i hans påstått siste installasjon i Jay & Silent Bob-serien, "Jay & Silent Bob Strike Back". Smiths karriere lever fortsatt, men det er ikke på grunn av konens "fantastiske" innsats i filmen(e) hans. Forhåpentligvis vil Wiseman/Beckinsale være en like kraftig kombinasjon på lerretet tre år etter deres møte med Cupido.

Rasekrig

"Underworld: Evolution" starter opp nøyaktig der den første slapp. Første scene er et flashback fra da det hele startet, nærmere bestemt i 1202etter kristus, men etter at navnene har rullet ferdig og tittelen er presentert, starter selve handlingen. Denne utspilles samme natt som Selene tok skalpen på Viktor, sjefen sjøl, og de påfølgende dagene. Hun og hybriden Michael (Scott Speedman) er på rømmen ettersom de begge, med god grunn, frykter hevn fra både vampyrene og varulvene. Parallelt med Selene og Michaels flukt, utspilles det en større og viktigere historie; Marcus (Tony Curran), vampyr og sønn av tidenes første udødelige er ute etter å befri broren sin, William.

William er verdens første og sterkeste lykantrop, et beist av en varulv og en skapning som med andre ord passer best i fangenskap. Marcus er likevel, til tross for hva faren sier, salig overbevist om at han klarer å kontrollere broren og er derfor fast bestemt på å befri ham. Etter å ha gjort en del etterforsking, drukket en del blod og lagt to og to sammen, finner han ut at den eneste levende personen som vet hvor broren hans er fanget er Selene – datteren til den avdøde byggeren av fangehullet.

Feil fokus

Se større versjon og flere bilder
Filmen er proppfull av tilbakeblikk of dataeffekter.

Oppfølgeren til den hardslående og glatte "Underworld" er proppfull av tilbakeblikk. Mest for å stable den endeløse og kompliserte historien på beina, men også for å veksle litt i tempo og demonstrere litt fet datagrafikk. Man får litt problemer med å oppfatte hele historien, ikke minst med å stokke årstall og skille mellom raser, venner og fiender, om man ikke bruker en del energi på å tenke seg om. Likevel unngår man ikke å se hva det hele koker ned til: Et stykk uovervinnelig beist, en maktkåt og kynisk bakmann, og "the choosen one" – i dette tilfellet Selene.

Det nytter ikke å sette seg ned med "Underworld: Evolution" i påvente av vakker, kompromissløs action; produsentene fant visst ut at de skulle presse inn alt det historiske som ikke fikk plass i den første, i tillegg til en god del til. Der den første serverte sølvkuler, dolker og hvitløk, erstatter "Underworld: Evolution" actionkalaset med flashbacks, nye karakterer og hele "Vampire vs. Lycan"-historien. Heldigvis slipper vi moralen.

Underworld - Evolution

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen