Undersøker fortsatt Telenor

Konkurransetilsynet og ESA ikke ferdige etter forrige ukes razzia.

Konkurransetilsynet og ESA holder fortsatt på med å gjøre undersøkelser hos Telenor, i et datarom utenfor Telenors lokaler.

Forrige uke kom ESA og Konkurransetilsynet på uanmeldt besøk hos Telenor, for å undersøke et mulig konkurransebegrensende samarbeid i mobilmarkedet.

– Vi har fått signaler på at de trenger å være hos oss noen dager til denne uken, og at de deretter vil fortsette arbeidet hos seg selv, skriver kommunikasjonsdirektør Torhild Lid Urbarri i en epost til TDN Finans. Det er Dagens næringslivs nettutgave som skriver dette.

Ifølge E24 er granskerne ferdige med å snakke med viktige nøkkelpersoner i Telenor, og har også gått gjennom det disse personene hadde av materiale på pultene sine. Etter det har innsatsen blitt fokusert på Telenors datarom.

Mistanke om forskjellsbehandling

Spesialrådgiver Jakob Aars i Konkurransetilsynet sier til E24 at granskningen er komplisert, fordi Telenor er en så stor bedrift.

Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til razziaen, men E24 skrev nylig at det kan ha hatt å gjøre med en høringsrunde Post- og teletilsynet har satt igang om Telenors markedsposisjon, hvor Telenor anklages for å forskjellsbehandle mellom mobilselskaper som kjøper tilgang til Telenors mobilnett og Telenors egne bedriftskunder. Konkurrenter har kommet med påstander om at Telenor utnytter både pris, tjenestetilgang og kvalitet for å skvise konkurrentene.

– Slike påstander ble nylig også fremsatt i en rettssak, der tingretten ga Telenor medhold i at det ikke foreligger grunnlag for påstandene om slikt misbruk, uttalte Telenor Norges kommunikasjonsdirektør i forrige uke ifølge E24.

Les også: Razzia hos Telenor

(Kilder: Dagens næringslivs nettutgave og E24)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen