Underholdning fra Philips

Philips introduserer nå to nye mobiltelefoner; Philips 759 og 755, som i utgangspunktet ser ut til å være to identiske telefoner innvendig, men med forskjellig design.

Begge telefonene har blitt utstyrt med en trykkfølsom skjerm, som gjør det mulig å ta i bruk en ny måte å personalisere MMS-meldinger og bilder på.

Den nye funksjonen "Snap, Tag & Send" gjør at man kan signere bildene man har lagret på telefonen før man sender dem i MMS-meldinger og lignende. Dette gjøres ved hjelp av den medfølgende pennen, som man tegner med rett på skjermen.

Telefonene er videre utstyrt med integrert VGA-kamera. Linsen kan beskytets ved å skjules bak en skyvbar luke når man ikke bruker det. For å aktivere kameraet skyver man rett og slett bare dette lokket vekk fra linsen.

Telefonene har fått et eget program som lar deg redigere bildene som er lagret. Blant annet kan man gjøre dem om til svart-hvitt bilder eller invertere fargene, samt legge til forskjellige andre effekter.

Når man legger til at begge modellene har blitt utstyrt med TFT-skjermer med en oppløsning på 128 x 160 piksler og en fargedybde på 65.536 farger, er det klart at dette er telefoner som er utviklet med hovudfokus på multimedieunderholdning.

Et ytterligere tegn på at det er lagt mye vekt på underholdningsverdien er det integrerte programmet for lydkomponering, som lar brukeren lage opp til ni forskjellige lydspor med forskjellige instrumenter. Disse kan sendes til venner i en MMS-melding eller brukes som ringetoner.

Lagringskapasiteten på telefonene er på 7 MB, noe som muliggjør lagring av opp til 800 bilder tatt med telefonens kamera, avhengig av hvilken oppløsning de er tatt i. Telefonene har ikke støtte for å legge til ekstra minne i form av minnekort.

Forskjellene på de to ellers ganske identiske modellene er at Philips 759 har et mer "røft" og industrielt design, mens 755 er mer elegant og smidig. Telefonene har allikevel den samme vekten på 89 gram, noe som er på nivå med Nokia 3200.

Både 759 og 755 blir lansert i Europa i løpet av tredje kvartal i år, og vil kunne brukes i alle de tre største GSM-nettene.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen