Under panseret på OpenPower (del 2)

Hardware Mangement Console

Det finnes mange måter å sette opp et komplett serversystem på. I mange tilfeller vil man kanskje sette opp én enkelt server der man kjører applikasjoner, database eller fillagring. Andre ganger kopler man kanskje sammen flere servere i store cluster eller bruker mange noder mot et SAN.

OpenPower-maskinen kan gjerne fungere som en enkeltstående server - på samme måte som en Xeon/AMD-maskin. Forskjellen fra en x86-server er at man kjører på annen teknisk arkitektur og har tilgang til en del lekker funksjonalitet.

Du kan lese mer om det hardwaretekniske i første del av denne artikkelen.

I utgangspunktet kan en OpenPower-boks administreres enten gjennom ASMI (webgrensesnitt), SMS-menyen under boot, lokal Linux-distribusjon eller gjennom en ekstern enhet kjent som Hardware Management Console.

Hardware Management Console er en fysisk boks som koples til OpenPower-serveren over et standard ethernet-grensesnitt. 720-maskinen har to porter og kan derfor konfigureres opp med to separate HMC-er for å oppnå redundans. Det anbefales fra IBM sin side at tilkoplingen mellom HMC og OpenPower-server gjøres enten ved en krysset kabel eller egen switch.

Det er viktig å få med seg at man kan administrere flere OpenPower-servere med én enkelt HMC, som kan leveres både som tower- og rack-versjon.

I praksis er altså Hardware Management Console en fysisk server med en programvare som brukes til å styre OpenPower-maskinene. Et viktig poeng med HMC er at den er obligatorisk for å kunne sette opp virtualisering.

Man trenger ingen HMC for å administrere serveren, men den gjør jobben betraktelig enklere med grafisk grensesnitt der man har mange snarveier.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen