Under 50% av besøkende bruker IE

Tallenes klare tale fra februar er at 49,5% av alle Programmer.nos lesere bruker Internet Explorer. Selv om dette fremdeles er en klar ledelse over de nærmeste konkurrentene, ser vi at svært mange av våre lesere har valgt å skifte nettleser.

I målingen over innfatter "Netscape" også nettlesere fra Mozilla, og vi ser at vi har et forbausende høyt antall brukere som benytter seg av en av disse nettleserne. Antallet har steget fra 18,08% forrige måned, til 21,75% denne måneden. I november i fjor var det bare 13,55% av våre lesere som benyttet seg av denne nettleseren.

Men det antallet Opera-brukere som virkelig overrasker oss; hele 17,09% av våre brukere har valgt den norske nettleseren. Denne nettleseren har også sett en liten økning i prosentvis antall brukere denne måneden, og har det siste halve året beveget seg tilsynelatende tilfeldig mellom 17% og 19% av våre lesere.

Firefox har fått mye omtale i det siste, og det er etter all sannsynlig denne nettleseren som har forårsaket de aller største endringene. At under halvparten av våre lesere nå har valgt å benytte en annen nettleser er en trend man kan se sprer seg i hele verden for tiden. Firefox har som mål å få 10% av nettlesermarkedet innen utgangen av året, noe som med dagens vekstrate faktisk er oppnåelig.

Mot slutten av året skal også Internet Explorer 7 komme på markedet, og dette vil nok føre til en mye sterkere konkurranse mellom Firefox og IE. Microsoft har lenge blitt kritisert for at de ikke har kommet med noen nyvinninger til sin nettleser på mange år.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen