UNBOXING: Vi har pakket opp Surface Pro 3
Unboxing

Vi har pakket opp Surface Pro 3

Nye Surface har blitt langt tynnere.

Det er ikke mer enn 18 måneder siden Microsoft kom på banen med Surface RT og Surface Pro – datamaskinene som lignet vel så mye på nettbrett som på bærbare PC-er.

Men til tross for noen barnesykdommer fikk Surface-modellene en ganske god mottagelse, og snart fikk vi et par enda bedre etterfølgere. Her i Hardware.no hadde vi i det minste stor sans for Surface Pro 2.

Men designgjengen i Microsoft har på ingen måte lagt seg til å sove på laubærene, og i sommer slapp de Surface Pro 3 i USA og Canada. Nå har også kommet til Norge, og vi har fått inn et eksemplar til test.

Slippes om en uke

Microsoft Surface Pro 3 i innpakket tilstand.
Microsoft Surface Pro 3 i innpakket tilstand.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

De fleste av dere må likevel smøre dere med tålmodighet en uke til. Den offisielle slippdatoen her på berget – og i 24 andre land – er nemlig torsdag den 28. august. Først da vil den være å finne i butikkhyllene. I mellomtiden kan dere kose dere med sniktitten vår og disse bildene – og vit at en full test er rett rundt hjørnet.

Det har også vært mulig å forhåndsbestille Surface Pro 3 en stund, og ifølge Microsoft har det vært et større forhåndssalg i Norge enn i noe annet marked. Dessuten er det tydelig at økonomien går greit her i landet, ettersom den mest populære forhåndsbestilte modellen har Intel Core i7-prosessor og 256 GB lagringsplass, som da koster i underkant av fjorten store lapper.

Spesifikasjonene er godt synlige på esken.
Spesifikasjonene er godt synlige på esken.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Vi har på vår side fått en litt mer «folkelig» testmodell med Intel Core i5, 4 GB minne og 128 GB SSD, som du får til under under 9000 kroner. Bare husk at tastaturdekselet kommer i tillegg – så totalt sett nærmer vi oss den magiske titusenkronersgrensen for hele pakka.

Det begynner fint med en stor og sort overflate pakket i glinsende plast.
Det begynner fint med en stor og sort overflate pakket i glinsende plast.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Penn og AAAA-batteri til denne følger med. Microsoft har så stor tiltro til den nye pennen at de faktisk kaller den for det og ikke en «stylus».
Penn og AAAA-batteri til denne følger med. Microsoft har så stor tiltro til den nye pennen at de faktisk kaller den for det og ikke en «stylus».Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Strømforsyning er også med i pakka. Merk at denne er av en ny type som ikke er kompatibel med de tidligere Surface-modellene.
Strømforsyning er også med i pakka. Merk at denne er av en ny type som ikke er kompatibel med de tidligere Surface-modellene.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
For å virkelig kunne bruke Surface Pro 3 skikkelig trenger du et tastaur. Det nye Pro Type Coveret er det eneste du som passer i skrivende stund, men til gjengjeld får du den i fem forskjellige farger.
For å virkelig kunne bruke Surface Pro 3 skikkelig trenger du et tastaur. Det nye Pro Type Coveret er det eneste du som passer i skrivende stund, men til gjengjeld får du den i fem forskjellige farger.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Uten tastatur er Surface Pro 3 kun ni millimeter tykk.
Uten tastatur er Surface Pro 3 kun ni millimeter tykk.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Det gjør den merkbart tynnere enn Surface Pro 2. Det er også hakket lettere.
Det gjør den merkbart tynnere enn Surface Pro 2. Det er også hakket lettere.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Samtidig er det større, med 12 mot 10,1 tommer å by på.
Samtidig er det større, med 12 mot 10,1 tommer å by på.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Flere bilder ser du på neste side »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen