Sony Xperia Z2 Tablet

Unboxing Sony Xperia Z2 Tablet

Sony Xperia Z2 Tablet (Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Verdens tynneste nettbrett

Bli med oss når vi pakker ut Sonys nye vanntette superbrett.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sony Xperia Z2 Tablet ble vist på mobilmessen MWC i Barcelona for en måned siden. Denne måneden kommer brettet til Norge, og vi har fått tak i ett eksemplar.

Ikke helt ulik forgjengeren

Ved første øyekast er det ikke så mye som skiller Sony Xperia Z2 Tablet og forgjengeren Sony Xperia Z Tablet. De er begge vanntette, lette og tynne, og begge har de høyoppløste skjermer på 10.1 tommer (1200 x 1920 punkter). Begge støtter minnekort, og de har også samme kamera. Høyde og bredde er identisk, mens nykommeren er 6,4 millimeter tykk, nøyaktig en halv millimeter mindre enn Z Tablet.

Porter og kontakter er flyttet litt på, slik at ladekontakten for dokk nå sitter midt under brettet, mens SIM-kort, minnekort og Micro-USB-kontakt er flyttet til toppen av brettet. Lydutgangen, som før satt under en luke på venstre side av brettet, er nå flyttet til bunnen av brettet, mens høttalerne er flyttet fra siden av rammen og inn mot glasset på hver side av skjermen.

På baksiden er overflaten i matt plast som strekker seg over kanten. Rammen er litt smalere enn på Z Tablet, antakelig en viktig årsak til at brettet er blitt både tynnere og lettere.

Nye Sony Xperia Z2 Tablet er atskillig tynnere enn et knekkebrød.
Nye Sony Xperia Z2 Tablet er atskillig tynnere enn et knekkebrød.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Større forskjeller på innsiden

De viktigste forskjellene er de du ikke ser – bedre skjermteknologi med blant annet triluminos, raskere prosessorer, mer arbeidsminne, høyere batterikapasitet og lavere vekt. Sony har faktisk klart å redusere vekten på brettet med 55 gram, eller godt over ti prosent. Det merker du når du skal holde brettet en stund.  Det er for eksempel 30 gram lettere enn Apples nyeste 9,7-tommer, iPad Air.

Xperia Z2 Tablet er også litt mer vanntett enn Xperia Z Tablet, med IP 58 mot tidligere IP 57.  

Nå skal vi igang med testingen av brettet, men først må vi jo pakke det ut. Her kan du bli med når vi åpner esken og sammenlikner det nye brettet med det gamle:


Les også: Dette lanserte Sony under MWC i Barcelona

Sony Xperia Tablet Z2 LTE

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen