UNBOXING: Slik må du  ikke  pakke opp en OLED-TV

Unboxing LG 55EA980W OLED

(Bilde: Jørgen Elton Nilsen / Hardware.no)

Slik må du ikke pakke opp en OLED-TV

Ett feilgrep så flyr 65 000 kroner ut av vinduet.

Hei, dette er en Ekstra-sak som noen har delt med deg.

Lyst til å lese mer? Få fri tilgang, ny og bedre forside og annonsefritt nettsted for kun 49,- i måneden.
Prøv én måned gratis Les mer om Tek Ekstra
Annonsør­innhold
Les hele saken »

En helt ny type TV-teknologi, OLED, er på vei inn i norske butikkhyller dette året. Enkelte modeller dukket opp i løpet av fjoråret, men det er i år det virkelig brede utvalget vil komme. Disse skjermene er best når det kommer til bildekvalitet, og det forventes at de vil ta over for LCD og plasma med tiden. Den nye teknologien har foreløpig en prislapp som skremmer vannet av de flest av oss, og om du først brukt 65 000 kroner på en slik TV, gjelder det å ikke bli for ivrig når esken står klar til å pakkes opp. 

Du skal nemlig være klar over at en av fordelene med en slik OLED-TV samtidig er en av dens store svakheter. Kort forklart er skjermer med OLED-teknologi uhyre tynne av seg, og med det nette ytre følger svakheten; de kan være nokså skjøre. Med andre ord kan feil håndtering av TV-en under utpakking gjøre at du ser tusenlappene fly ut av vinduet. Måten du tar tak i TV-en kan nemlig gjøre at den knekker. 

Vi har fått inn en buet OLED-TV fra LG, og sammen med esken fikk vi en bruksanvisning på hele seks sider som forklarte oss hvordan vi skulle gå frem for å pakke ut skjermen. Først syns vi det hele virket litt overbeskyttende – selv om dette er en svindyr TV – men etterhvert skjønte vi at det hele var høyst reelt. Bli med når vi pakker ut vår første OLED-skjerm til test, og se hvilke feller du må unngå for å slippe en ubehagelig overraskelse. 

Få også med deg unboxingen av vår første 4K-TV »

Da setter vi i gang. Første steg er å ta av toppen på esken. Denne sitter kun festet med litt teip i endene. Legg merke til at esken har vært ute en vinterdag før. Den har nemlig vært på flere stoppesteder før den omsider fant veien til vår testlabb.
Vi setter i gang. Første steg er å ta av toppen på esken. Legg merke til at esken har vært ute en vinterdag før. Den har tydeligvis vært på flere stoppesteder før den omsider fant veien til vår testlabb. (Foto: Jørgen Elton Nilsen / Hardware.no) 
Med toppen av ser vi at sideveggene er delt i to halvdeler. Først tar vi av den veggen som peker inn mot baksiden av TV-en. .
Med toppen av ser vi at sideveggene består av to halvdeler. Først tar vi av den veggen som peker inn mot baksiden av TV-en. (Foto: Jørgen Elton Nilsen / Hardware.no)
I den øverste av i alt tre deler med isopor, finner vi en stor sort eske med tilbehøret til LGs 55EA980W. .
I den øverste av i alt tre deler med isopor, finner vi en stor sort eske med tilbehøret til LGs 55EA980W. (Foto: Jørgen Elton Nilsen / Hardware.no)
Med tilbehørsesken ute av veien kan vi begynne å ta av den første delen med isopor. Dette er et heltstøpt stykke som sitter tred ned på toppen av TV-en. Det er viktig at man er to personer når man pakker ut denne skjermen – slik at delene tas rett av, og ikke skaper spenn mot selve skjermen. .
Med tilbehørsesken ute av veien kan vi begynne å ta av den første delen med isopor. Dette er et heltstøpt stykke som sitter tredd ned på toppen av TV-en. Det er viktig at man er to personer når man pakker ut denne skjermen – slik at delene tas rett av, og ikke skaper spenn mot selve skjermen. (Foto: Jørgen Elton Nilsen / Hardware.no)
Husk å være forsiktig når du nærmer seg toppen av skjermen. Dra isoporen rett opp, helt til den er klar av skjermen. .
Husk å være forsiktig når du nærmer deg toppen av skjermen. Dra isoporen rett opp, helt til den går klar av skjermen. (Foto: Jørgen Elton Nilsen / Hardware.no)
Neste isopordel er en helstøpt bit det også, som har freset ut en lysåpning, slik at den tres rundt skjermen. Nå begynner vi å merke at skjermen ikke er like stiv og solid som vi er vant til når vi pakker opp store TV-er. .
Neste isopordel er en helstøpt bit det også, som har freset ut en lysåpning i midten, slik at den tres rundt skjermen som et helt stykke. Nå begynner vi å merke at skjermen ikke er like stiv og solid som vi er vant til når vi pakker opp vanlige TV-er. (Foto: Jørgen Elton Nilsen / Hardware.no)
Sånn, da var de to øverste isopordelene tatt av. Den nedre delen står selve skjermen i, hvor foten er en del av skjermen, slik at du ikke trenger på noen montering av denne. .
Sånn, da var de to øverste isopordelene tatt av. Den nedre delen er en form for sokkel der TV-ens fot står trygt oppi. Merk at foten er festet til skjermen fra fabrikk. (Foto: Jørgen Elton Nilsen / Hardware.no)
Her du ser grunnen til at du skal være forsiktig når du pakker ut denne skjermen. Hele TV-en er bare noen få millimeter tykk.
Her ser du grunnen til å være forsiktig når du pakker ut denne skjermen. Hele TV-en er bare noen få millimeter tykk. Når vi legger litt press hjørnet av TV-en tror vi først det er skjermen som står å vipper i esken, men nei, hele overflaten flekser når vi presser mot den. Her gjelder det å være forsiktig! (Foto: Jørgen Elton Nilsen / Hardware.no)

Se flere bilder på neste side »

Gå til side

LG 55EA980W

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Til toppen