UNBOXING: Med denne bærbare PC-en har HP tenkt nytt

Unboxing Hewlett–Packard: Spectre 13

(Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no)

Med denne bærbare PC-en har HP tenkt nytt

HPs nye Spectre pangstarter selskapets nye designsatsning.

Da vi fikk titte på HPs nye datamaskiner under en visning i høst var det klart at noe hadde endret seg. Borte var de engang så kule sirkelmønstrene, og de mangfoldige indikatorlysene var heller ingen steds å finne. Maskinene stod nå barføtt igjen foran oss med bare den mest essensielle utrustning.

HP har nemlig bestemt seg for å satse annerledes på utformingen, og der det tidligere fantes en type design og uttrykk for hver serie maskiner selskapet produserte, er det nå én eneste mann, Stacy Wolff, som på toppen utformer hele HPs bærbarportofølje med fokus på gjenkjennelighet og enhetlig design.

Dette er noe Apple har vært svært gode på lenge, men om HPs nye Spectre 13 er representativ for hva om måtte komme i fremtiden, kan det Cupertino-baserte selskapet vente seg kraftig konkurranse om kundene fremover. 

Vi har endelig fått kloa i Spectre, selskapets nye Ultrabook, med design som går rett i strupen på MacBook Pro Retina og både har innmat og funksjoner til å utfordre de andre Ultrabook-produsentene i prisklassen.

Vår 13-tommers testmodell i trøffelbrun aluminiumutførelse byr på en dobbeltkjernet Intel Haswell-prosessor på 1,6 GHz med integrert HD 4400-grafikk, åtte gigabyte minne og 256 gigabyte SSD-lagring. I tillegg har den en berøringsfølsom skjerm med 2560 x 1440 bildepunkter – med en total vekt på i underkant at 1,5 kilogram. 

Selve testen av maskinen kommer like etter at vi har lagt bak oss 2013, men inntil da kan du kose deg med bildene vi tok av Spectre da vi pakket den opp, rykende fersk fra fabrikken og tegnebordet:

En elegant og solid eske. Det er nesten en synd om du kaster den.
En elegant og solid eske. Det er nesten en synd om du kaster den. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no
En liten påminnelse om hva HP faktisk står for, nemlig grunnleggerne William Hewlett og David Packard.
En liten påminnelse om hva HP faktisk står for, nemlig grunnleggerne William Hewlett og David Packard. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no
På en seng av filt og inhyllet i plastikk beskyttes den mot klamme fingre, inntil du får kloa i den.
På en seng av filt og inhyllet i plastikk beskyttes den mot klamme fingre, inntil du får kloa i den. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no
Pen og gullende ren, med HP-logoen i skinnende metall på den trøffelbrune aluminiumbaksiden.
Pen og gullende ren, med HP-logoen i skinnende metall på den trøffelbrune aluminiumbaksiden. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no
Børstet aluminium gir et røffere utseende.
Børstet aluminium gir et røffere utseende. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

På neste side avslører Spectre sin slanke profil »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen