Moto 360
Moto 360 (Bilde: motorola.com)

Umulig å overføre betalte applikasjoner til Android Wear

Utviklere må oppdatere appene for at de skal fungere.

I forrige måned presenterte Google sine ha-på-dingser. Nå ligger det an til en noe ujevn start for de første brukerne.  De fleste applikasjonene er gratis og har fungert helt fint. Imidlertid er det brått stopp når det gjelder betalte programmer. Disse er det tilsynelatende umulig å få installert, skriver androidpolice.com

Krypteringsutfordringer

Android Wear er utstyrt med såpass små skjermer at det gir liten mening å lete etter og installere programmer i Google Play direkte på enheten. Google har løst dette ved at alt skjer automatisk via mobiltelefonen. Applikasjonene installerer en mikroversjon på din smart-klokke via blåtann, dersom du har koblet den til telefonen.

Dette er vel og bra for gratis applikasjoner. Når det gjelder betalte, og dermed krypterte applikasjoner, blir det vanskeligere. Installasjonsprosessen til Android Wear kolliderer nemlig med Googles egen sikkerhetsvegg når programmer skal pakkes ut, ifølge androidpolice.com. 

Kritisk 

Feilen har antakelig ligget ute lenger enn nødvendig grunnet langhelg i USA. Det dreier seg om en forholdsvis liten feil, men den kan skape store, og pinlige, problemer for Google. Det gjelder spesielt nå som mengder av smartklokker sendes ut til nye brukere. 

Nettstedet engadget.com melder at Google har funnet en midlertidig løsning for problemet, men den forutsetter at utviklerne selv endrer måten appene er pakket sammen på. Dermed er brukerne foreløpig prisgitt at appene de vil ha oppdateres.

 Les også: Nå er LGs første Android Wear-klokke lansert

(Kilder: androidpolice.com, engadget.com)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen