Ulver mot tidens tann

På et forholdsvis lite hotellrom sitter Chris Deveney og Ryan King. Førstnevnte ser en smule lei ut, kanskje ikke så rart, det er tross alt dagens tredje journalist som står for tur. Med tredagers-skjegg og ustrøken genser bøyer Deveney seg frem i stolen for atter en runde i intervjuringen.

Alternativ tekst mangler
Fem lattermidle skotter på bytur. Foto: Alexander Schindler

- Vi har lagd ei plate som skal tåle tidens tann. "Wolves" er laget for å bestå, dette er ikke noe trendy greier, forklarer Deveney, som synger og spiller gitar.

Trommis King sitter avslappet i en dyp lenestol, napper seg litt i skjegget, og nikker.

Ifølge bandet er "Wolves" en av de sjeldne, tidløse, musikalske perlene. Ei plate som du plutselig kommer over i en luguber liten sjappe 20 år frem i tid. Ei plate som du kan like da som nå. Deveney vrir seg ukomfortabelt i stolen. Hendene dirrer litt. Det er forøvrig første gang noen av dem er i Norge.

- Hei, hvordan er det med røyking på rommene og sånn i Norge?
- Tja, kanskje du burde gå ut på balkongen?
King humrer i stolen.
- Chris og røykesuget hans altså.

Uten grenser

Da My Latest Novel startet for tre år siden, ble de enige om å ikke sette seg noen musikalske begrensinger.

- Om vi plutselig ender opp med å følge en populær musikksjanger så er der rent tilfeldig. Vi er bare fem folk som lager musikk vi liker der og da, forklarer Deveney og King mer eller mindre i munnen på hverandre.

Ikke undergrunn

- Vi vet at dette albumet er godt, men vi ser ikke på oss som en verdensberømt og nyskapende undergrunnsgruppe av den grunn, sier Deveney.

Det rykende ferske debutalbumet var ferdig etter to måneder i studio. Det var ikke noe press rundt utgivelsen.

- Vi er nye, vi hadde ingen forventninger å leve opp til. Det var deilig. Vi kunne gjøre akkurat det vi ville i studio, forsetter Deveney.

King nikker igjen, før han forklarer tematikken på plata.

- Det er en eneste lang fortelling. Mange av historiene vi spiller handler om å folk vi kjenner, og hva vi har opplevd sammen som band det siste året, sier han.

Han påpeker at My Latest Novel heller ikke er ambassadører for skotsk folkemusikk.

Tiden er ute. King og Deveney rusler ned til lobbyen og møter resten av My Latest Novel. De skal kjøre en lydtest før kveldens konsert på Garage. På vei ut døra griper manageren et bestemt tak i armen min. Hey, veit du hvor Sandefjord ligger? Vi skal fly derfra i kveld. Med Ryanair.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen