Test

Ulv i fåreklær

Testresultater

Nokia 5700 MusicExpress

Positive ting God lyd, gjenomtenkte menyer, lynrask prosessor, 3G, FM-radio og A2DP
Negative ting Litt stor. Ser simpel ut. Litt stiv navigasjonsknapp.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4

Testresultater

Nokia 5700 MusicExpress

Positive ting God lyd, gjenomtenkte menyer, lynrask prosessor, 3G, FM-radio og A2DP
Negative ting Litt stor. Ser simpel ut. Litt stiv navigasjonsknapp.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4
Nå skal det kanskje ikke så mye til heller, for Nokia 5700 er på ingen måte en designperle. Hvorfor Nokia har brukt samme designspråk på denne modellen som på billigmodellen 5200 er komplett uforståelig.

De hvite plastflatene og det sorte (eller røde) beltet gir telefonen et preg av plastleke. Dessuten er 5700 litt for lubben til å bli en virkelig attraktiv mobiltelefon. Det er både synd og skam, for 5700 fortjener bedre. Dette er rett og slett en fremragende mobiltelefon. 

Bra musikkspiller
Få musikkmobiler har en så godt integrert musikkspiller som 5700. Det dreibare partiet under skjermen kan vendes 180 grader slik at du kan veksle mellombetjeningsknapper for musikkspilleren eller et ordinært 3x4 alfanummerisk tastatur. Dreier du telefonen bare 90 grader vekker du kameraet. Drei det til den ene siden for videosamtale eller selvprotrett – drei det motsatt vei og knips bilder med hele den 2,2” store skjermen som søker (View Finder)

Genistreken ligger i å lage en programvare som oppfatter hva du gjør med mobilen og tilpasser den til ditt bruk. Vender du musikktastene mot deg åpnes musikkmenyene – vender du talltastene mot deg er apparatet en telefon. Musikken fortsetter å spille, og du kan selvsagt nå spilleren via de vanlige menyene. 

Rask
Menyene er overraskende raske. Telefonen har en prosessor på hele 369 MHz. Det gir mye kraft i en mobiltelefon som dette, og gjør at du kan bla i musikk og bilder nokså uanstrengt.

Kameraet er ikke av Nokias alle heftigste, med en oppløsning på 2 MP. Det er imidlertid godt nok til at du kan knipse bilder i dagslys og skrive dem ut i postkortformat. Skal du ta bilder i svak belysning er det begrenset nytte i den lille lampen på telefonen. 

God skjerm
Skjermen på 5700 er stor (2,2 tommer TFT) og har 240x320 punkter med en fargeoppløsning på 16 millioner. Hva alt dette egentlig betyr? At telefonen har en av markedets desidert beste mobilskjermer.

Den skarpe og klare skjermen kommer til sin rett, enten du ser på albumomslag i musikkspilleren eller du ser på bilder med for eksempel hudtoner eller du spiller av en film på telefonen.

Høyttalerne som er bygget inn i mobilen gir ok stereolyd, størrelsen tatt i betraktning. Høyttalerne sitter faktisk på samme side av mobilen. Litt pussig blir det om du vender talltastaturet mot deg. Da har du en høyttaler opp til venstre, den andre ned til høyre. 

Tilleggsprogrammer
Dette er en Series60-mobil, der det er forventet (?) at du skal tilpasse mobilen ved hjelp av ulike programmer du laster ned. En egen funksjon for nedlasting gir deg oversikt over hva som kan lastes ned. Noen av programmene er gratis, mens andre koster penger.

Vi lastet ned et gratisprogram for opplesing av tekstmeldinger på norsk, og har nå gleden av å høre ”Silje” fra et eller annet sted nord i landet lese meldingene våre høyt for oss. Det går sånn tålelig bra – i alle fall så lenge meldingene er skrevet på et normalisert norsk uten SMS-forkortelser eller engelske uttrykk. 

"Fuck off"
Det siste er imidlertid ikke alltid noe problem. Damen leser ”fuck off” så klart og tydelig at ikke en gang Vikings Peter Ijeh kunne gjort det bedre.

Høytlesing av tekstmeldinger er greit når du er ute og jogger og ikke vil stoppe opp for å lese meldinger, eller om du kjører bil og heller vil se på veien enn på telefonskjermen. Men lydavspilling ligger et stykke ned i menyene og dermed må du uansett fomle litt før meldingen blir lest opp. 

Gummilokk
Om vi ser bort fra størrelsen og det litt ”billige” utseendet er det ikke mye å sette fingeren på. Menyknappen er litt stiv og vanskelig, og kontaktene på siden av telefonen er beskyttet av et gummideksel du må plukke bort hver gang du skal lade mobilen, bytte minnekort eller koble til USB-ledningen. Dekselet gir en viss beskyttelse, men dette er uansett ikke noen særlig vanntett, støt eller støvbeskyttet mobil.

Batteriet gir 3,5 timer tale eller 290 timer standby. Det er godkjent for en mobil med 3G. Musikkspilleren takler de vanligste formatene, også WMA (Microsoft). Ellers har telefonen A2DP for overføring av stereolyd via bluetooth. Den har FM-radio, og den leveres med stereo headsett som har overgang til standard hodesett.

Spill går som en lek på denne mobilen, takket være den raske prosessoren og god java-implementering. 

Tett på perfekt
Hadde denne mobilen vært litt mer kompakt og hatt deksler i metall ville vi gitt den toppkarakter. Nå holder det bare nesten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen