Ultrazoom fra Olympus - igjen

Det er ikke umiddelbart lett å se behovet for Olympus' nye ultrazoomkamera SP-565 UZ, men så er det også mye informasjon vi enda ikke har fått om kameraet, så vi må ta visse forbehold her. Gitt hva vi vet i skrivende stund, ser det imidlertid ut til at spesifikasjonene blir temmelig like Olympus' ultrazoomflaggskip SP-570 UZ som vi testet i sommer.

Behovet for SP-565 UZ kan derfor synes en smule lite, spesielt tatt i betraktning at veiledende pris er satt til kr 3490,-, noe som i skrivende stund er ca kr 200,- høyere enn 570 UZ, som også har bedre spesifikasjoner. Uansett, veiledende priser er ofte mer villedende enn veiledende, og 565 UZ vil nor raskt synke under tre tusenlapper i butikkene, og vi mistenker at det er SP-560 UZ det nye kameraet er ment til å skulle erstatte. Med utgangspunkt i dette blir oppgraderingen lettere å forstå, selv om nykomlingen da kan se ut til å gå storebror farlig i næringen. Kanskje dette tyder på at Olympus har noe smart i ermet som betyr at de snart planlegger å bytte ut også 570 UZ?

Uansett er det tydelig at 565 UZ vil få langt mere til felles med 570 UZ enn den eldre lillebroren, selv om de begge har en skjerm på 2,5 tommer (6,4 cm). En enkel sammenligning av de tre kameraene viser at 565 UZ får samme oppløsning som 570 UZ, og det samme 20x zoomobjektivet med 26mm som videste vidvinkel. Bildestabilisator og ansiktsdetektering er selvsagt også på plass, som vanlig.

Olympus SP-565 UZ blir tilgjengelig i Norge i løpet av oktober til en veiledende pris av kr 3490,-.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen