Ultrazoom fra Olympus

Se større bilder i produktguiden

Olympus lanserer i dag en rekke nye kameraer. Det første som slår oss er at de har byttet ut designeren sin. De nye kameraene ser faktisk ganske fine ut. Tidligere har Mju Digital-serien hatt et bra design, mens de fleste andre kameraene har vært lite å skrive hjem om, eller direkte stygge. Nå har Olympus fått ny designer, ser det ut som, og vi gleder oss over at utseende ikke lenger vil være et salgsargument mot Olympus.

Det Olympus har solgt på, har naturligvis vært at de har laget gode kameraer, og det ser det ut som de fortsatt gjør. Siden vi ikke har testet kameraet dette kameraet ennå, kan vi jo ikke love noe, men spesifikasjonene ser lovende ut. Her er det fulle manuelle funksjoner, fullgod videofunksjon med 640 x 480 piksler med 30 bilder pr. sekund. Det er en stor 6,4cm LCD-skjerm og elektronisk søker med oppløsning på over 200 000 punkter. Dessverre har de ikke vært like rause med oppløsningen på LCD-skjermen, som bare har fått 115 000 punkter. Det er synd, for det gjør skjermen vesentlig dårligere enn den ellers ville vært, men den elektroniske søkeren veier en del opp for det.

Objektivet har brennvidder tilsvarende 38-380mm. Det er med andre ord ikke mye til vidvinkel å snakke om, men det finnes tele- og vidvinkelkonverter hvis man ønsker mer i noen av endene. Lysstyrken er ganske normal med f/2,8-3,7.

Se større bilder i produktguiden

Kameraet er en sensor på 1/2,5”, noe som er ganske lite for et kamera med 6 megapiksler. Vi ser at dette begynner å bli vanlig, men hadde heller sett at produsentene gjorde noe med støyproblemet, i stedet for stadig å pakke pikslene tettere og tettere.

En ting vi savner på dette kameraet er en bildestabilisator. Flere av produsentene har implementert dette, og på så lang tele som dette kameraet kan gi, er det en ubetinget fordel. Jo lengre brennvidde, desto viktigere er det med bildestabilisator. Olympus har i stedet et system for å skru opp ISO-verdien, for å sikre skarpe bilder. Problemet med det er at det også øker støymengden i bildet, og for å kompensere det igjen, reduseres oppløsningen når ISO-verdien settes til ISO 800 eller 1600.

Kameraet kan lagre bilder i RAW-format eller jpeg. Det vil bli tilgjengelig en gang i høst, og ser ut til å få en veiledende pris på 3990,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen