Ultraviolet

Vår hovedperson "V" for Violet er litt av et syn. Her går det i lakk og lær, og hår som skifter farge etter situasjonen. Milla Jovovich har spilt mye forskjellig opp gjennom årene, og hun passer svært godt til litt "spesielle" roller, slik som blant annet i "Det femte element". Det er ikke dermed sagt at det er nok, en film må ha en story og sjel for å treffe sitt publikum.

Se større versjon og flere bilder
V er litt av ett syn.

Uslåelig heltinne

Violet befinner seg midt i en futuristisk borgerkrig mellom regjeringen og en gruppe mennesker med en sykdom som gir spesielle evner. Regjeringen ønsker å kvitte seg med de smittede, og setter alle krefter til på å få til dette. Violet er selv en smittet, en såkalt ”hemofag”, og vil ikke la seg utslette uten videre. Gjennom smarte triks lurer hun til seg menneskenes hemmelige våpen for å utslette de sykdomsrammede for godt. Her braker det løs med gode actionscener så det holder. I beste ”Tomb Raider”-stil hamler heltinnen opp med skurk etter skurk, og det er tydeligvis ikke den ting hun ikke kan takle.

Det viser seg etter hvert at menneskenes superhemmelige våpen bare er en liten gutt. Violets ”hemofagvenner” vil gjøre det av med gutten, som visstnok er proppet full av et dødelig antigen, ment for å knekke ned de sykdomsrammede. Da slår morsinstinktet ned i heltinnen, og hun setter himmel og jord i bevegelse for å redde gutten. På en flukt fra alt og alle bærer de inn i utallige hektiske katt-og-mus scener.

Lite bakgrunn

Filmen starter rett på reinspikka action i et science-fiction univers. Hadde det kommet en litt dypere bakgrunnshistorie etter hvert ville dette sikkert fungert fint. Dessverre faller filmen litt i grus, fordi publikum aldri rekker å bli kjent med noen av karakterene eller få noen sympati. Enten du holder med ”the good guys” eller slemmingene er det en forutsetning at du finner en grunn til det. Det får du ikke i "Ultraviolet".

Ultraviolet

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen