Ultravidvinkel fra Tamron

Tamron annonserte i fredag* et nytt ultravidvinkel-objektiv, som blir en konkurrent til Sigmas 10-20mm og Tokina 12-24mm. Med en kombinasjon av begges brennviddeområder, går de rett i strupen på begge. Vi vet jo selvfølgelig ikke hvordan det yter riktig ennå, men Tamron har vist gode takter i det siste, og vist at de kan lage god optikk. Objektivet vil trolig erstatte dagens Tamron 11-18mm f//4.5-5.6.
* men siden det ikke var noen i redaksjonen på fredag, kom DPreview oss i forkjøpet.

Tamron SP AF 10-24mm F/3.5-4.5 DI II LD Aspherical (IF)
Tamron SP AF 10-24mm F/3.5-4.5 DI II LD Aspherical (IF)

Det nye objektivet får største blender på f/3.5-4.5, som er noe bedre enn Sigma, og tilsvarende Tokina (som har fast blender f/4 gjennom hele området). Minste fokusavstand er 24cm uansett brennvidde, og det gir forstørrelse 1:5.1 på 24mm. Det burde være nært nok til å gi de fleste potetnese, hvis du bruker den til portretter. Frontelementet er stort, og filterfatningen på voksne 77mm. Solblender følger med.

Objektivet vil bli levert til Canon-, Nikon-, Pentax- og Sony-fatninger. Pris og tilgjengelighet er ikke kjent, men vi vil bli forundret om prisen avviker voldsomt fra Sigma og Tokina, som begge ligger i området 4-5000 kr i skrivende stund.

Takk til forumbrukeren Kaffilars som tipset om denne saken i forumet!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen