UltraSparc T1 som open-source

Alternativ tekst mangler

UltraSparc T1 er Suns flaggskip, som kan levereres med opptil åtte kjerner. Prosessoren konkurrerer primært med Intel Itanium og IBM Power, men representerer også en viss konkurranse til AMD64 og Xeon.

Sun Microsystems har nå publisert spesifikasjon og kildekode til prosessoren under open-source-flagget. Selskapet ønsker med dette å stimulere til et miljø der man videreutvikler multikjerneteknologi i et åpent forum. Strategien er en del av OpenSparc Initiative. Under dette jobber man med en del utdanningsinstitusjoner, deriblant Harvard og Berkeley.

Målet er naturligvis at man på hardwarefronten skal kunne dra nytte av samme "community"-tankegang som man har i Linux-verdenen. Dette er ikke en tankegang som er spesielt utbredt i hardware-verdenen.

Spesifikasjon og kildekode finner du på http://www.opensparc.net, mens en del programmeringsverktøy finnes på http://cooltools.sunsource.net.

Selskap som IBM har gjort lignende stunts med tanke på BladeCenter og Power-arkitekturen, mens HyperVisor-laget som styrer virtualiseringen fortsatt er et lukket system.

(Kilde: ITWorld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen