UltraSparc IV dobler ytelsen

Sun fortsetter å satse på sin egen UltraSparc-arkitektur og vil i dag annonsere et nytt skudd på stammen, nemlig UltraSparc IV. Prosessoren fra Sun har en total forskjellig arkitektur fra tradisjonelle x86-prosessorer fra eksempelvis AMD og Intel. UltraSparc IV kommer til å ha en reell klokkefrekvens på "bare" 1,2 GHz, men kan selvsagt ikke sammenlignes direkte på klokkefrekvens mot Xeon eller Opteron.

Ifølge Sun skal UltraSparc IV doble ytelsen sammenlignet med UltraSparc III ved en klokkefrekvens på 1,2 GHz på begge prosessorene. Første versjon av UltraSparc IV vil bli produsert på 0,13-mikron, men denne vil senere bli lansert i en 0,09-mikrons versjon.

Dagens annonsering er kun en såkalt "papirlansering" ettersom den neppe vil være tilgjengelig på markedet før mot sommeren til neste år.

Sun er i hard vind i disse dager og har blitt tvunget til også å tilby produkter basert på x86-plattform, ikke bare UltraSparc. Det er nemlig ikke bare x86-hardware som skal selges, men også Solaris for AMD Opteron (Les mer her: Sun lager Opteron-OS).

Etter å ha kjøpt opp Afara Websystems har Sun også startet utviklingen av en prosessor som skal være spesielt rettet mot webservere. Denne går foreløpig under kodenavnet Niagara og vil bli lansert i enten 2005 eller 2006. Utviklingen av en CPU rettet mot mer krevende applikasjoner går parallellt med overnevnte.

 

(Kilder: Cnet, Sun)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen