Ultraportabel for gamere

Vi liker dataspill, vi liker kraftige datamaskiner og vi liker mobilitet. Dessverre lar dette seg sjelden kombinere i stor grad; en bærbar PC som også kan brukes til skikkelig gaming - og da mener vi altså ikke kabal eller tetris - er som regel er stor, tung og har så kort batterilevetid at du omtrent må dra med deg aggregat om du skal bruke den utendørs.

Joda, noen få unntak finnes det jo. Men når Alienware - hvis blotte navn kan kortslutte gaming-tastaturer over det ganske land på grunn av ufrivillig sikling - nå kommer med en ultraportabel versting, overgår det naturligvis alt som ellers finnes på det markedet.

Råskinn med 11,6-tommer
På årets CES-messe har altså Dell Alienware vist fram sin minstemann - M11x. Denne sies å være den kraftigste spill-bærbare under under 12 tommer, noe vi har på følelsen av at kan stemme. Med en 11,6-tommers skjerm og HD-oppløsning (1366 x 768 piksler) er den som en stor minibærbar, om enn noe tyngre. I følge Gizomdo, som har fått lov til å ta på vidunderet ligger vekten på rundt to kilo.

Derfra meldes det også om at den drives av en Core 2 Duo prosessor, mens grafikken fikses av GeForce 335M (med 1 GB RAM) fra Nvidia. Med kun 11,6 tommer å glo på vil nok også de fleste sette pris på at den har VGA, HDMI og DisplayPort ut, slik at den lett kan kobles opp mot en ekstern skjerm.På batteridrift skal den holde til to timers gaming, men holder du deg unna spillingen snakker vi om opp til seks og en halv times levetid. Det er langt unna de mest utholdende minibærbare, men i forhold til en konvensjonell bærbar er dette bra.

I følge samme kilde skal den dessuten ha plass til SIM-kort (dvs mobilt bredbånd), og skal ut på det amerikanske markedet i løpet av en måned eller to med en startpris på omtrent 1000 dollar.

OPPDATERT: Vi har fått bekreftet at Alienware M11x finner veien til Norge, og tidsmessig bør vi ikke ligge så langt etter det amerikanske markedet. Med diverse kostnader og norsk moms kan vi tradisjonelt legge på en null bak dollarprisen, så vi forventer da at den vil ligge på rundt ti høvdinger.

Kilder: Gizmodo, Dell

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen