Ulovlig musikkdeling blant barn

Ulovlig musikkdeling blant barn

En undersøkelse utført at Intuitive Media viser at nesten 1 av 3 barn mellom åtte og tretten år deler musikk via mobiltelefonen. Låtene sendes via Bluetooth – uten noen tanke for kopibeskyttelse og hvorvidt dette er lovlig.

Ifølge Robin Hart i Intuitive Media er dette en stor bekymring for musikkindustrien.

Uvitende
Nesten 1500 barn deltok i undersøkelsen, og 45 prosent av dem som ikke allerede deler musikk er interesserte i å gjøre det. Og at de gjør noe ulovlig – ja det er de slett ikke klar over.

- Barna er ikke klar over at det de gjør er ulovlig, og de burde ikke bli betraktet som kriminelle, mener Hart.

Ettersom britiske barn får nye mobiltelefoner med MP3-spillere, tror Hart problemet kommer til å øke, ettersom flere da vil ha mulighet til å sende hverandre musikk via Bluetooth.

Forventet
Selv om musikkbransjen ikke liker den ulovlige delingen av musikk mener Justin Pearse i New Media Age at bransjen har kunnet forutse en eksplosjon i antall nedlastinger den siste tiden.

Telefonene har blitt mer avanserte og flere har begynt å bruke mobiltelefonen som musikkspiller.

Pearse tror fenomenet kommer til å bre videre om seg i ukene og månedene som kommer – særlig etter jul, når enda flere barn har pakket opp julegavene sine.

- Gjør det enklere
I stedet for å slå ned på barna, som ikke engang vet at det de gjør er ulovlig, råder Hart musikkbransjen til å gjøre lovlig nedlasting av musikk billigere og enklere for forbrukere.

- Hvis industrien kan tilby billig musikknedlasting, gjøre det enkelt og ta i bruke Bluetooth, er det mange gode muligheter, sier Hart.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen