Ulovlig markedsføring mot brukere på Diskusjon.no

Brukerne har ikke samtykket til å motta e-post fra dette selskapet, og aktiviteten kan rammes av loven om ulovlig markedsføring. Markedsføringsloven slår fast at det ikke er lov for tredjepart å sende markedsføring på e-post uten mottakers samtykke.

Da Edda Digital, som står bak Diskusjon.no, ble gjort oppmerksom på forholdet, ble det iverksatt en granskning for å fastslå hva som hadde skjedd. Det aktuelle selskapet opplyser at det har kjøpt listen med e-postadresser fra en av sine underleverandører.

Produktansvarlig for Diskusjon.no, Øystein W. Høie, anbefaler de brukere som har mottatt epostene om å anmelde hendelsen. De kan også videresende e-postene til spammottak@hardware.no.

– Edda Media har aldri solgt brukeropplysninger til tredjepart. Slik informasjon brukes ene og alene til å verifisere brukeren og videreutvikle våre tjenester, sier Høie.

Diskusjon.no fører streng kontroll med brukernes personopplysninger. Det er ikke mulig for søkemotorer og brukere å hente ut e-postadresser fra forumet, og selv innloggede brukere får kun se e-posten i en bildefil og ikke i klartekst. Brukere kan også velge å skjule sin e-postadresse helt i kontrollpanelet for forumet.

For at en tredjepart skal kunne hente ut adressene, må man altså både opprette en falsk bruker på nettstedet og lage et program som skanner bildefilene og konverterer disse til tekst. I tillegg må man se bort fra lovens forskrifter om å innhente samtykke til markedsføring.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen